Kegyetlen bosszút állt a nő, miután férje megpróbálta megöletni

Forrás: Youtube -
gyilkosság halál házasság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megdöbbentő! Az élet ismét remek forgatókönyvet írt: ezúttal egy kongói asszonyról, akit férje akart megöletni, de a terv nem jött össze. Végül a nő a saját áltemetésén közölte férjével, hogy még él.

A házaspár az asszony mostohaanyjának temetésére utazott Burundiba. A szertartás után Noela pihenni akart, de férje javaslatára inkább sétált egyet, hogy kiszellőztesse a fejét.

Noela Forrás: Youtube

Ám amikor a nő elindult, egy férfi lépett oda hozzá, és egy fegyvert tartott a kezében és megfenyegette.

„Ne merj sikítani, mert azonnal véged. Lehet, hogy engem elkapnak, de addigra biztosan halott leszel.”

Az idegen autóba tuszkolta a rémült asszonyt, akinek bekötötték a szemét, majd félóra elteltével egy épületbe érve egy székhez kötözték, majd közölték vele, hogy

„a férjed küldött minket, hogy megöljünk.”

Az asszony azonban nem hitte el, ezért az egyik emberrabló elővette a telefonját, a vonal túlsó végén pedig Noela férjének hangja csendült fel, ahogy kiadja az utasítást a nő megölésére.

Az asszony azért úszta meg, mert az emberrablók ismerték a bátyját, ezért nem akarták megölni, csupán a pénzt akarták, azaz

7000 ausztrál dollárt.

A rablók két nap múlva kitették az asszonyt egy út mellett. Adtak neki egy mobiltelefont, a férjével történt beszélgetések hangfelvételeit és egy bizonylatot, ami igazolta, hogy a férj fizetett a felesége megöletéséért.

A nő a belga és a kenyai nagykövetség segítségével jutott haza,

de érkezését végig titokban tartotta.

Kiderült, hogy a férje eközben azt mondta a közös barátaiknak, hogy Noela egy szörnyű afrikai balesetben életét vesztette.

A nő elmesélte a történetét egy lelkipásztornak, aki felajánlotta, hogy segít megleckéztetni a férjet. A terv az volt, hogy

megtartják a feleség temetését akkor is, ha nincs meg holttest.

Végül Noela Rukundo végignézte a saját áltemetesét, majd amikor a gyászoló vendégek hazafelé indultak, megvárta, míg mindenki elment és meglátta azt, akire várt: a férjét. Kiszállt a kocsiból, odament hozzá és azt mondta:

"Meglepetés! Még élek!"

A férfi sokkot kapott, nem hitte el, amit lát.

Férje, Balenga Forrás: Facebook/Balenga Kento Kalala

"Bocsáss meg! Mindent megbántam!" - válaszolta, de ez már semmit sem ért, mert Noela értesítette a rendőrséget, akik már úton voltak.

És hogy miért is történt mindez?

Amikor férjet letartóztatták, kiderült, hogy azért akarta megöletni a feleségét, akivel nyolc gyereket neveltek (három közös, és öt Noela előző kapcsolatából), mert azt hitte, hogy a nőnek viszonya van, és el akarja hagyni őt egy másik férfiért.

Balenga Kalala tárgyalása jelenleg is folyamatban van egy melbourne-i bíróságon, de nem biztos, hogy az ítélet megoldás lesz, ugyanis Noela már most is sok fenyegetést kapott a városban élő kongói közösségtől, amiért feljelentette férjét - írja a Washington Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.