Roberto konyhája: Paradicsomos húsgombócleves

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája paradicsom leves recept húsgombóc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat reggel úgy éreztem főznöm kell egy finom levest! El is indultam a Rákóczi téri piacra, ahol belebotlottam a szomszéd Vali nénibe. Kérdeztem, mit vett és azonnal mondta is, hogy a legszebb marhahúst a piacon. Nekem sem kellett több, azonnal megkerestem a hentest és vettem egy 30 dkg marhalábszárat. 
Paradicsomos húsgombócleves Forrás: Roberto konyhája

Tényleg kifogástalan volt az áruja, nem is csodáltam, mert hosszú sorba kellett beállnom a marhámért. Kétszer átdaráltattam és máris mentem friss fűszert venni. Aztán siettem haza, mert már a fejemben kész is volt a recept. Imádtam, ahogyan a friss bazsalikom és rozmaring illatával átjárja a konyhát. Amikor pedig elkészült, tálaltam és villant a vaku. Elhoztam most nektek is, hogy szeressétek nagyon!

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 30 dkg marha lábszár darálva
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 fej közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 db zellerszár vékonyra szeletelve
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 szál rozmaring
  • só és bors

Elkészítés:

Rakjuk tálba a darált húst, üssük hozzá a tojást, reszeljük bele a fokhagymagerezdek felét, a parmezán sajtot és aprítsuk hozzá a bazsalikom felét. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat, rakjuk egy tányérra és hűtőben tároljuk felhasználásig.

Roberto konyháját már Facebookon is követheted!

Közepes lángon pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá rozmaringot és öntsük fel a paradicsom konzervvel.

Lassú tűzön, kevergetés közben aprítsuk durvára a maradék bazsalikomot és rakjuk a paradicsom alaphoz. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket is hozzáadva, kevés ideig pároljuk. Amikor felforr, öntsük fel hús vagy zöldség alap lével, de a víz is tökéletes.

Ízesítsük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá az előkészített parmezános gombócokat és főzzük 5 perc alatt készre a levest, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.

Forrás: Origo
Roberto konyhája: Quiche baconnalhttp://www.life.hu/csalad/20160229-rostas-robert-a-life-hu-sefje-quichet-keszit-baconnal.htmlErre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk! CsaládOrigoRoberto konyhája: Mozzarellával töltött padlizsántáskahttp://www.life.hu/csalad/20160222-roberto-konyhaja-mozzarellaval-toltott-padlizsan-taska.htmlA hét nagyon lazán indulhat, ha egy ilyen könnyed étellel leped meg magad a hétvégi dőzsölés után. Kicsit megidézi majd a nyári grillpartikat, és ha van kedved, egy szelet mustáros tarját is süthetsz mellé. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--Roberto konyhája: Valentin-napi csokis cupcakehttp://www.life.hu/csalad/20160205-rostas-robert-a-life-hu-sefje-valentin-napi-csokis-cupcake-et-keszit.htmlRostás Róbert, a Life.hu séfje Valentin-nap alkalmából csokis cupcake-et készít. Próbáld ki te is a receptet, és lepd meg vele szerelmed! Család--Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellévelhttp://www.life.hu/csalad/20160208-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fuszeres-husgolyot-keszit-tagliatellevel.htmlEz a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom! Család--Roberto konyhája: Darált húsos marharaguleveshttp://www.life.hu/csalad/20160201-rostas-robert-a-life-hu-sefjedaralt-husos-marharagu-levese.htmlSzeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni. Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben, és kicsit kizökkent a megszokásból. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.