Roberto ínycsiklandó húsvéti menüje - Mennyei vendégváró falatok

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája medvehagyma menü recept húsvét húsvéti tojás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. 

Vendégváró falatok gyanánt készíts medvehagymás kenyeret húsvéti túrós tojáskrémmel megbolondítva.

Medvehagymás kenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg medvehagyma (10 szál)
  • 1 ek fenyőmag
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 cs Dr. Oetker expressz élesztő
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Mossuk meg a medvehagymát, fogjuk csokorba, és szeljük fel apróra. Egy serpenyőbe mérjük ki a 6 kanál olajat, és rakjuk a tűzhelyre melegedni. Rakjuk bele a fenyőmagot, és dobjuk rá a medvehagymát. Keverjük fél percig, majd húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a sót. Hagyjuk kihűlni, és addig készítsük el a kenyéralapot.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet és az expressz élesztőt. Használjunk robotgépet, és a dagasztószáraival keverjük alaposan össze, és adjuk hozzá a langyos vizet. Amikor a tésztánk összeállt, adjuk hozzá az olajon pirított medvehagymát, és dagasszuk tovább. Ha ezzel végeztünk, hagyjuk 10 percet pihenni.

Rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, és gyúrjunk belőle cipót. Formázzunk kenyérformát belőle, úgy, hogy a bal kezünkkel fogjuk meg a kerek cipó alját, majd jobb kezünkkel a tetejét. Húzzuk jobb kezünkkel a tésztát a cipó másfélszeresére majd hajtsuk vissza, és tekerjük föl. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 10 percig hagyjuk kelni. A tetejét vágjuk be pár helyen késsel, és 180 Celsius-fokon (légkeverés funkción) süssük 40 percig. Közben forgassuk meg.

Amikor kivettük, egy megnedvesített konyharuhával terítsük le 5 percre, hogy a külseje finom puha legyen.

Túrós tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • só és bors
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, és folyó hideg víz alatt hűtsük le. Pucoljuk meg, rakjuk tálba, és villával törjük össze. Keverjük hozzá a túrót, a mustárt és az olajat. Dolgozzuk össze, és reszeljük bele a sajtot. Keverjük át lazán, és rakjuk a hűtőbe.

TIPP

Feldobhatjuk snidlinggel, vagy juhtúróval helyettesíthetjük a sima túrót. De ez esetben gondoljunk arra, hogy a juhtúró sós, és nekünk már nem kell sót hozzáadnunk.

Roberto konyhája: Paradicsomos húsgombócleveshttp://www.life.hu/csalad/20160307-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paradicsomos-husgomboclevest-keszit.htmlSzombat reggel úgy éreztem főznöm kell egy finom levest! El is indultam a Rákóczi téri piacra, ahol belebotlottam a szomszéd Vali nénibe. Kérdeztem, mit vett és azonnal mondta is, hogy a legszebb marhahúst a piacon. Nekem sem kellett több, azonnal megkerestem a hentest és vettem egy 30 dkg marhalábszárat. CsaládOrigoRoberto konyhája: Quiche baconnalhttp://www.life.hu/csalad/20160229-rostas-robert-a-life-hu-sefje-quichet-keszit-baconnal.htmlErre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk! CsaládOrigoRoberto konyhája: Mozzarellával töltött padlizsántáskahttp://www.life.hu/csalad/20160222-roberto-konyhaja-mozzarellaval-toltott-padlizsan-taska.htmlA hét nagyon lazán indulhat, ha egy ilyen könnyed étellel leped meg magad a hétvégi dőzsölés után. Kicsit megidézi majd a nyári grillpartikat, és ha van kedved, egy szelet mustáros tarját is süthetsz mellé. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellévelhttp://www.life.hu/csalad/20160208-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fuszeres-husgolyot-keszit-tagliatellevel.htmlEz a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom! Család--Roberto konyhája: Darált húsos marharaguleveshttp://www.life.hu/csalad/20160201-rostas-robert-a-life-hu-sefjedaralt-husos-marharagu-levese.htmlSzeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni. Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben, és kicsit kizökkent a megszokásból. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.