7+1 kérdés, amit gyerekvállalás előtt tegyél fel a párodnak

Forrás: Dreamstime -
Születés házasság párkapcsolat gyereknevelés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bármennyire is erős egy kapcsolat, a gyermek érkezése mindig nagy hatással van rá. Azért nem árt, ha a pároddal tisztáztok pár kérdést: íme, a legfontosabbak!

1. Mi történik, ha nem tudsz rögtön teherbe esni?

Érdemes lehet ezt a kérdést az elején megbeszélni, adott esetben utánajárni a lehetőségeknek. Persze ne legyél csípőből pesszimista, de jobb, ha letisztázzátok a helyzetet és nem később okoz gondot köztetek.

Forrás: Dreamstime

2. Anyagilag tudjátok vállalni a gyereket?

Lehet, hogy eddig együtt nagyon szép életminőséget tudtatok fenntartani, de kérdés, hogy később egy fizetésből tudtok-e ehhez hasonlót biztosítani magatoknak és a gyermeketeknek.

3. Ha kiderül, hogy a baba fogyatékos, mit tegyünk?

A terhességi vizsgálatok túlnyomó részében már a kezdetekkor kiderül, hogy a babának van-e valamilyen rendellenessége. Kérdés, hogy anyagilag, mentálisan képesek vagytok-e őt támogatni, felnevelni, beilleszteni a társadalomba úgy, hogy közben a kapcsolatotok is ugyanolyan erős marad.

4. Milyen gyermekgondozási módszert fogtok alkalmazni?

Ki marad otthon a gyerekkel és ki fog dolgozni? Bébiszittert fogadtok vagy bölcsődébe helyeznétek el a kicsit? Érdemes egy költségvetést is készíteni erről.

Forrás: Dreamstime

5. Hogyan lesznek megosztva a szülői feladatok?

Az éjszakai felkelés velejárója a gyereknevelésnek, de nem buli, ha emiatt nem tudsz hat napja aludni. Szóval érdemes már az elején lefektetni az alapszabályokat, amit mindenki be tud tartani.

6. Mennyi segítségre számíthatunk és kitől?

Nem mindegy, hogy lesznek-e a képben buzgó nagyszülők, akik akár hetente többször akarják majd látni az unokájukat vagy teljesen magatokra lesztek utalva mindenféle iránymutatás és segítség nélkül.

7. Milyen szülést akartok?

A otthonszülés a saját kádadban vagy egy (magán) kórházban lesz a választás eredménye? Bárhol is hozod világra a gyermeket, az örökre szóló emlék marad, vegyétek figyelembe egymás igényeit és elképzeléseit.

Forrás: Dreamstime

+1 Együtt vagy külön alvás?

Sorsfordító döntés és már az első napokban életbe lép a gyakorlatban, így az elsők között gondoljátok át: érdemes-e a gyerekágyat a hálószobába vinni?!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.