Milyen két gyereket szoptatni egyszerre? - 5 édesanya elmesélte

anyaság szoptatás tandem gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szoptatás önmagában is elég macerás lehet, de vajon mekkora kihívás egyszerre két gyereket megetetni? Következzen öt édesanya, akik megosztották a tapasztalataikat!

Legutóbb Elaina Bellis árulta el, hogy milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az ikrei szoptatása során. Őt követte a texasi Chelsea Craig, aki saját bevallása szerint nem tervezte, hogy párhuzamosan fogja szoptatni két gyermekét, de nem bánja, hogy így alakult.

Forrás: Mae Burke

Nemrég pedig 5 édesanya mesélt a tandem szoptatás közben szerzett negatív, vagy épp pozitív élményeikről, jöjjenek most ők!

Sarah Sites

"A tandem szoptatás egy varázslatos élmény. Az elsőszülött fiamat akkor is szoptattam, amikor jött a második. Egyedül a terhességem elején volt kicsit kellemetlen érzés. A szülés után pár órával viszont már egyszerre szoptattam őket. Azelőtt sohasem éreztem akkora békét, büszke voltam magamra, és a testemre, hiszen mégicsak volt elég tejem ahhoz, hogy mindkettőjüket megetessem."

Forrás: Facebook / Sara Sites

Micah Woodbury

"Egyszerre két gyereket szoptatni jó is, meg nem is. Néha eltart egy napig, néha pedig csak pár óráig. Megesik, hogy alig várod, hogy megetethesd őket, máskor pedig csak azt kívánod, hogy ne érjen hozzád senki. De mindkettőjüknek szüksége van rám. Bár megerőltető emoncionálisan, mentálisan, és fizikálisan is, mégis vannak olyan napok, amikor hálás vagyok a ténynek, hogy képes vagyok teljesíteni az igényeiket."

Forrás: Facebook /Micah Woodbury

Jill DeLorenzo

"A kezdetek kezdetén nagyon szenvedtem a kettős szoptatással. Elég intenzív élmény volt, és azzal is tisztában voltam, hogy ez lesz számomra az új helyzet, a "normális". Persze elég nehézkes volt először, akár a kicsik helyezkedése, elvégre egy újszülött sokkal törékenyebb. Szerencsére sikeresen megoldottuk."

Forrás: Vanessa A. Simmons, Candid Perspective Photography

Katie Bouyea

"Egy gyereket szoptatni is nagy kihívás, szóval el tudod képzelni, hogy milyen lehet kettőt. Teljes munkaidős anya vagyok, így van időm foglalkozni a gyerekekkel anélkül, hogy féltékenyek lennének egymásra. Mégis az első etetésnél mindannyian bőgtünk a fáradtságtól. Persze később mindez csodás élménnyé változott, és olyan kapocs alakult ki közöttünk, ami így, évek múltán is eltörhetetlen."

Forrás: PAULINASPLECHTA.COM

Kassondra Coxson

"Sokkal egyszerűbbnek képzeltem el a tandem szoptatást, de valójában komolyan meg kellett tanulnom hogyan is csináljam. A legnehezebb kitalálni, hogy milyen pozícióban legyenek a gyerekek, úgy, hogy ez mindenkinek kényelmes legyen. Persze ez az idő előrehaladtával egyre egyszerűbb és tényleg megéri."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.