Oravecz Nóra-idézet került be egy harmadikosoknak szóló tankönyvbe

tantárgy Oravecz Nóra iskola idézet tankönyv tanuló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet indoka szerint az idézettel kapcsolatos feladat célja nem a műelemzés, hanem kiinduló gondolatként való felhasználása.

A szépség nem az arcodon van. A mosolyodban. A szívedben.

- ez az Oravecz Nóra által megfogalmazott idézet szerepel egy harmadikosoknak szánt tankönyvben. A köré épített feladat szerint különböző kérdésekre kell válaszolniuk a diákoknak ezzel kapcsolatban.

A Szeretlek Magyarország megkereste az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet, és megkérdezte őket döntésük hátteréről. Eszerint a szóban forgó idézet a kísérleti Környezetismeret 3. kísérleti tankönyvben jelent meg 2015-ben, az első kiadásában, tehát kipróbálásának első évében.

A tankönyv kipróbálási fázisa még nem zárult le,

azonban a pedagógusok egyelőre nem jelezték feléjük, hogy az előbbi feladat ne lenne "a pedagógiai céloknak és eszközöknek megfelelő." Továbbá a feladat, amely nem az ajánlott vagy kötelező olvasmányok között szerepel,

célja az idézetet kiinduló gondolatként felhasználni egy adott, tantervi téma körüljárásához, nem pedig a műelemzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.