Halálos fenyegetések miatt menekülnie kell otthonából a kis "zacskós Messinek"

Forrás: Youtube -
Murtaza Ahmadi Afganisztán tálibok Messi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt írjuk, Murtaza Ahmadi, valószínűleg nem tudod, hogy kiről van szó, de akkor biztos eszedbe jut, ha elmondjuk, hogy ő volt az az ötéves kisfiú, aki házilag, nejlonzacskóból készített Messi-focimeze révén világhírűvé vált. Nos, a kisfiú élete a népszerűség miatt pokollá változott a tálibok fenyegetései miatt.

A zacskós Messiként elhíresült Murtaza Ahmadinek családjával együtt el kellett hagynia az afganisztáni otthonát, mert apja elmondása szerint a tálibok fenyegetései egyre jobban megkeserítette életüket, és

attól féltek, hogy Murtazát elrabolják.

A kisfiú élete azután változott meg, hogy bejárta a világot a fotója, amelyen egy kék-fehér csíkos műanyag zacskót visel, rajta Lionel Messi argentin labdarúgó filctollal felírt nevével és mezének 10-es számával. A kép Messihez is eljutott, aki egy dedikált válogatott és Barcelona-mezt küldött a kisfiúnak.

Forrás: Twitter/Leo Messi

Az eset után kezdődtek a rejtélyes telefonhívások is. Az apa szerint kezdetben még nem tudták, kik állhatnak a hívások mögött, arra gondoltak, hogy bűnbandák akarnak pénzt kicsikarni tőlük, mert azt hiszik, a család pénzt is kapott a nemzetközi népszerűség révén. Ezután jöttek a tálibok levelei, ekkor pedig rájöttek, hogy

a telefonhívások is tőlük érkeztek.

„A levélben a tálibok azt firtatták, hogy a fiam miért nem a Koránt tanulja az iszlám iskolában, miért engedem, sőt bátorítom focizni. Eladtam mindenemet, és kihoztam a családomat Afganisztánból, hogy megmentsem a fiam és a többiek életét” – mondta Ahmadi.

Forrás: Youtube

A tálibok, tehát az iszlám radikális irányzatát képviselő mozgalom, amely uralma alá hajtotta Afganisztán döntő részét, 1996 és 2001 között volt hatalmon, és ekkor több sportot iszlámellenesnek nyilvánítottak. Miután a tálibok hatalmát megdöntötték újra népszerűvé válhattak a sportok, de a tálib felkelők továbbra is minden sporteseményben a „romlott” Nyugat befolyását látják - számolt be a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.