Isteni és egyszerű - Készíts túrófánkot

2016.05.24. 19:18

Pofonegyszerű elkészíteni, és nagyon finom. Ha kipróbálod, könnyen lehet, hogy állandó szereplője lesz a családi ebédeknek.

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 25 dkg túró
  • 4 db egész tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez
  • baracklekvár, porcukor a tálaláshoz
Forrás: Dreamstime

Elkészítés:

Alaposan keverd össze az összes hozzávalót egy nagy tálban, majd 10 percig pihentesd a tésztát. Ezalatt serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Fontos, hogy legalább kétujjnyi legyen az olaj, különben a fánkok nem tudnak - maguktól - megfordulni benne. Két, vízbe mártott evőkanál segítségével a masszából szaggasd a forró olajba a fánkokat. Figyelj arra, hogy fél evőkanálnál nagyobbat ne szaggass, mert akkor túl nagyra dagadnak a fánkok, és nem fordulnak meg maguktól.

Ne tegyél egyszerre többet az edénybe, mivel a fánkok megdagadnak, és nem lesz helyük. Ha szükséges, vagyis nem fordultak meg maguktól, akkor néhányszor fordítsd meg a fánkokat, és körülbelül 4-5 perc alatt süsd aranybarnára őket. Ha kész, papírtörlőn jól csepegtesd le, és baracklekvárral vagy porcukorral meghintve tálald.

családreceptebédtúrófánkétolaj2016