Roberto konyhája: Házi csokis keksz

Forrás: Roberto konyhája -
recept keksz csokis süti étolaj2016
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok kekszreceptet próbáltam már, de valahogy sosem volt az igazi. Valójában különlegesen csokoládés, a boltokban nem megvásárolható ízélményre vágytam. Megosztom hát e házias receptet, hogy együtt leljük örömünket e mennyi csodában. 

Amint ez az alaprecept beválik, bármilyen ízű csokoládéval, aszalt gyümölccsel vagy csonthéjas magvakkal is fokozhatod majd az élményt. Sok sikert mindenkinek!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 db tojás

Elkészítés

Kezdjük azzal, hogy a tojásokat tálba ütjük, és robotgéppel kis ideig verjük. Hozzáadjuk a puha margarint, az étolajat, a cukrot, valamint a vaníliás cukrot. Habosra keverjük, úgy, hogy a cukor elolvadjon. Csipet sót adunk hozzá és a kétszer átszitált lisztet. A csokoládét apró kockákra daraboljuk, és ezt már kanállal keverjük a masszánkba. Az így elkészített kekszalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kanalazzuk.

Ez a mennyiség 22 darab kekszre elegendő. 175 fokra előmelegített sütőben (ha módunkban áll, légkeverés funkcióval) 12 percig sütjük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.