A nyár legütősebb sütije: Hűsítő epres túrótorta öt hozzávalóból, sütés nélkül

2016.05.27. 20:22

Ha valami mennyeire vágysz, ami friss, finom, nem túl édes és epres, akkor ezt a receptet neked találták ki. Rengetegszer leteszteltük már, és nagyjából olyan gyorsan fogy el minden egyes alkalommal, amilyen gyorsan elkészül. 

Éljen az eperszezon! Íme, a legjobb epres túrótorta receptje

Hozzávalók: 

250 gr félzsírós tehéntúró
5 evőkanál porcukor
fél csomag babapiskóta, amit jó erős feketekávéba áztatunk
étkezési zselatin
eper, ízlés szerint 

Forrás: Dreamstime

Elkészítése: A túrót törd össze villával, és keverd hozzá a porcukrot. Az étkezési zselatint a leírása szerint készítsd el (négy kanál hideg vízzel kell összekeverni), és add a túróhoz. Jól keverd össze. Ha ezzel megvagy, forgasd meg a babapiskótákat a lefőzött feketekávéban. Figyelj, tényleg elég csak megforgatni néhány másodperc alatt, különben szétázik. Helyezd a piskótákat egy 15 cm-es tortaforma aljába, helyezz rá félbevágott epreket. Erre jöhet a bekevert túrókrém, majd a torta tetejére ismét félbevágott eprek kerüljenek. Ez már így önmagában is megállja a helyét, de ha szeretnéd látványosabbá tenni a sütidet, vond be a tetejét piros tortazselével. Tedd a hűtőbe, és egy óra múlva akár már fogyaszthatod is. 

túrótortasütés