Légy érdeklődő, teljesedj ki egy új szenvedélyben - Így találj hobbit magadnak

Forrás: Dreamstime -
színező hobbi joghurt2016 énidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy nőnek egyszerre megannyi szerepben kell helytállnia: légy tökéletes háziasszony, gondoskodó anya, karrierista nő, megértő barátnő, no meg szenvedélyes szerető. De mikor tudsz igazán te lenni? Miben tud kiteljesedni valódi éned?

A folyamatos rohanás, mindennapi mókuskerék könnyen magába szippantja az embert. Észre sem veszed, hogy a hétköznapok terhe alatt saját magaddal már egyáltalán nem foglalkozol.

Gondolkozz el egy kicsit, mikor csináltál valamit kizárólag magadért, csak a saját szórakoztatásodra? Az idejét sem tudod? Akkor itt az ideje változtatni.

Forrás: Dreamstime

Közhelynek tűnhet, de mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen! Hogy könnyű ezt mondani? Lehet, de megvalósítani sem olyan irgalmatlan nehéz.

Ahhoz, hogy életedbe beiktasd az énidőt, a legjobb megoldás lehet, ha egy szenvedélyben, egy új hobbiban éled ki magad. Valami olyasmiben, amiben kiteljesedhetsz, amiben nem kell szerepet játszanod, amivel magadnak okozol örömöt.

Azt gondolod, hogy a gyerekek mellett nem lenne rá időd? Szánj időt hobbidra akkor, ha gyerekek már alszanak, vagy ha vége a munkaidőnek, és ők még suliban vannak. Ha hétköznap semmiképpen nem tudod megoldani, iktass be hétvégenként legalább egy órácskát, amely csak a tiéd.

Keress hobbit!

A szalvétagyűjtés ideje már lejárt, de nyugi, a felnőttek számára is megannyi kreatív elfoglaltság létezik. Ha van egy kis kézügyességed, próbáld ki magad a DIY világában. Ha otthonodat szeretnéd kicsinosítani csináld magad dekorációkkal, akkor a Life.hu-ról is elleshetsz néhány ötletet.

Forrás: Dreamstime

Mikor fogtál utoljára egy izgalmas regényt a kezedben? Bizony, az olvasás is lehet hobbi! Jane Austen felejthetetlen romantikus regényei garantáltan kikapcsolják az agyadat, és energiával, no meg érzelmekkel töltenek fel. Segítségül korábbi cikkünkben összegyűjtöttük azt az öt romantikus regényt, amelyet egyszer mindenkinek el kell olvasnia.

Színezz! Bizony, a felnőttszínezők hatalmas népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. A felnőttszínezők amellett, hogy fejlesztik a kreativitást, még akár terápiás céllal is bírhatnak, hiszen a művészet az önkifejezés által képes akár gyógyítani is. Egy 2006-os tanulmány kimutatta, hogy a művészetterápiák több daganatos nő tüneteit enyhítették, mivel azok stresszlevezetési és érzelmi, fizikai feltöltődési élményt nyújtottak számukra.

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.