Öt bizarr tény, amit senki nem mondott el neked a terhességről

Forrás: Giphy -
terhesség szülés anya várandósság kismama gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A várandósság a legszebb és legboldogabb időszak egy nő életében – már, ha az illető a szerencsésebbek közé tartozik. A terhességnek bizony vannak árnyoldalai is, amikről valamiért senki nem mesél a jövendőbeli kismamáknak. 

Erekció magzati korban

A legtöbb anyuka arra sem gondol szívesen, hogy fiát tizenévesen reggelente nem várt merevedések fogják ébreszteni. Attól a ténytől pedig aztán végképp zavarba esnek, ha megtudják, hogy pici fiuknak bizony már magzati korban, az anya pocakjában is lehet erekciója.

Forrás: Giphy

Kakapara

Ennyit a rózsaszín, habos-babos szülés mítoszáról. A kitolási szakaszban bizony a legtöbb kismama igen erős székelési ingert szokott érezni, és a vajúdás alatt gyakran meg is történik a székletürítés. Bár megelőzésképp sok esetben beöntést szoktak alkalmazni, a jelenség akár a beöntés után is bekövetkezhet.

Csak úgy ragyogsz – szó szerint

A vérmennyiség a kismama szervezetében 50%-kal is gyarapodhat. A placentális keringés miatt az érpálya hossza is megnövekszik, ráadásul a kisbabát is el kell látni a vér útján elegendő mennyiségű táplálékkal és oxigénnel. Sokszor éppen ezért is mondják a kismamáknak, hogy „csak úgy ragyogsz”, mert a fokozódó vérellátás miatt tényleg ragyogóbbnak tűnik az arcuk.

Forrás: Thinkstock

Akár egy cipőmérettel is nőhet a lábad

A terhesség alatt gyakran megváltozik az anyukák lábának alakja és mérete is: a nők többségének a lába szélesebbé és hosszabbá válik. A lábad akár egy egész cipőmérettel is megnőhet, és megeshet, hogy a szülés után sem tér vissza a terhesség előtti állapotába.

A fogad bánja

Egy régi mondás szerint minden terhesség elviszi a kismama egy fogát. A várandós nőknél ugyanis nagyon gyakori az ínygyulladás és a fogínyvérzés, amit nem lehet félvállról venni, hiszen ha nem kezelik megfelelően, a végén akár tényleg fogvesztéssel járhat.

Nyílt levél egy feleséghez, aki cserben hagyta férjét annak impotenciája miatthttp://www.life.hu/csalad/20160815-level-a-felesegemhez-aki-cserben-hagyott-az-impotenciammal.htmlA mai napig nincs nagyobb szégyen egy férfi számára, mint amikor a szexuális aktus során csütörtököt mond a fegyver. Amikor egyáltalán nem, vagy csak alig jön létre a behatoláshoz szükséges merevedés, vagy ha létrejön, akkor sem marad tartós. Aki erekciós zavarral küzd, annak önértékelése, önbecsülése mindig alacsonyabb férfitársainál. CsaládOrigoRendőrt hívott a kislány, mert nem tudta felhúzni a nadrágját – A legfurább segélyhívásokhttp://www.life.hu/csalad/20160810-gyerekek-vicces-es-furcsa-911-hivasai.htmlA kisgyerekeknek még egészen más a veszélyérzetük, mint nekünk, felnőtteknek. Vannak dolgok, amiket tragédiaként élnek meg, ezzel szemben az igazán rázós szituációkba játszi könnyedséggel vetik bele magukat. Az alábbi mókás, vagy éppen fura történetek is ezt bizonyítják. CsaládOrigoPokoli bébiszitterekhttp://www.life.hu/csalad/20160810-gyilkos-bebiszitterek-horror-tortenetei.htmlAz ember általában félve bízza rá a gyerekét valaki másra akár csak rövid időre is, de néha mégis kénytelen segítséget kérni. Aki bébiszitter mellett dönt, többnyire alaposan utánajár az illető hátterének, időnként mégis előfordulhat, hogy rossz ember mellett dönt. Család--A világ legkegyetlenebb feleségeihttp://www.life.hu/csalad/20160722-gyilkos-felesegek-csalfa-asszonyok.htmlMég hogy a női a gyengébbik nem! Féktelen harag, megcsalás és brutális gyilkosság - az alábbi asszonyok senkinek nem kegyelmeztek. CsaládOrigo5+1 hasznos pénzügyi tanács a nyaraláshoz - Szakértői szemmelhttp://www.life.hu/csalad/20160720-hasznos-penzugyi-es-egyeb-tanacsok-a-nyaralashoz-szopper-zsofia-penzugyi-szakerto.htmlVakáció, szórakozás, megannyi programlehetőség - valljuk be, a nyár nem épp a legpénztárcakímélőbb évszak. A Life.hu pénzügyi szakértője, Szopper Zsófia a következőkben olyan hasznos tanácsokkal lát majd el, amelyek segítségével te is tudatosabb pénzügyi döntéseket tudsz majd hozni. CsaládOrigoInstagramon rajoskodnak a kőgazdag dubaji tinikhttp://www.life.hu/csalad/20160718-a-gazdag-dubaji-fiatalok-instagramon-menoznek-a-penzukkel.htmlEgy hely, ahol a pénzes szülők elkényeztetett kölykei kutya helyett tigrist, esetleg gepárdot tartanak, ahol senki nem vagy, ha nincs egy rakat márkásabbnál márkásabb cipőd, ruhád, ha nincsenek méregdrága ékszereid, és nem áll néhány luxusjárgány a garázsban. Dubaj kőgazdag fiataljainak a bőre alatt is pénz van, és szívesen kérkednek vele a közösségi oldalakon. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.