Az európai ország, ahol még mindig kiárusítják a lányokat

Forrás: Youtube -
piac menyasszony Bulgária
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem a szerelem számít, hanem a pénz: elsősorban erről szól a bulgáriai Stara Zagorában a mai napig működő menyasszonypiac, ahol a szülők választanak férjet a lányuknak, és sokszor bizony az anyagiak alapján.

Évente négy alkalommal rendezik meg Stara Zagorában a menyasszonypiacot, ahol a lányok szó szerint eladósorba kerülnek. Sok évnyi tradíció ez, amit egy 18.000 főt számláló, ortodox roma közösség, a Kalaidzhi törzs körében tartanak meg. Az első menstruáción átesett lányok kerülnek a piacra, a család pedig árgus szemmel figyeli, mennyit ajánlanak értük.

Forrás: Youtube

Akár egy millió forintot is fizethetnek egy-egy lányért, de természetesen a szüzek vannak előnyben. Alexey Pamporov dokumentálta egy ilyen esemény folyamatát, akinek a lányok azt is elmondták, hogy félnek fellázadni a családi hagyományok ellen, és attól is, hogy olyan férjhez kerülnek, aki nekik nem szimpatikus. A szerelem nem minden esetben számít, a szülők dönthetnek amellett a kérő mellett, aki a legtöbbet ajánlja. Természetesen nem minden fekete és fehér, a lányoknak sok esetben van beleszólásuk, de sajnos nagyon sokszor nem számít a szavuk - olvasható a News.com.au-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.