Őszi vakációra készülsz? Ezek nélkül el se indulj!

Forrás: Dreamstime -
család nyaralás vakáció2016 ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a nyárnak már sajnos búcsút intettünk, nyaralni, azaz vakációzni még ősszel is lehet! Sőt! Vannak országok, ahol a nagy meleg csak ezekben a hónapokban mérséklődik annyira, hogy élvezni lehessen. Ha őszi vakációra készülsz családoddal, mutatjuk, mit vigyetek mindenképpen magatokkal!

Persze a bőrönd bepakolása nagyban függ az úti céltól. Ha egy trópusi tengerparton szeretnétek őszi vakációtokat tölteni, akkor a meleg pulcsi, bakancs kombót értelemszerűen itthon hagyhatod, viszont ha például Magyarország egy különlegesen szép tájára látogattok el, akkor a hűvös szeptemberi éjszakákhoz már kell a meleg holmi.

Forrás: Dreamstime

Az alábbiakban pontokba szedtük, mik azok a nélkülözhetetlen dolgok, amikre egy családi vakáción szükségetek lehet.

  • Gyógyszerek: fejfájás vagy hasmenés? Esetleg allergia? Ne rontsa el semmi a jókedveteket, inkább gondolkozz előre.
  • Elsősegélydoboz sérülésekre: az előbbiekhez kapcsolódva érdemes bepakolni ragtapaszt, fertőtlenítőt és fáslit is.
  • Naptej: irány a tengerpart? Akkor kötelező! Ha a gyerkőcök imádnak lubickolni, akkor keress fokozottan vízálló terméket.
  • Esőkabát, pulcsi, vízálló cipő: a Mátrába mentek sátorozni? Akkor készüljetek fel a hűvös éjszakákra, érdemes rétegesen felöltözni, hogy a meghitt csillaglesésnek ne megfázás legyen a vége.
Forrás: Dreamstime
  • Társasjátékok: biztos, ami biztos, hogy a rossz időben se unatkozzatok.
  • Minivarrókészlet: ahol gyerek van, ott könnyen szakad a ruha.
  • Balesetbiztosítás: persze nem szabad a legrosszabbra gondolni, de jó minden lehetőségre felkészülni. Ha van rá időd, érdemes alaposan körülnézni a különböző biztosítók palettáján.

Támogatott tartalom

Mondj nemet az erőszakra, mondj nemet a megaláztatásra - Interjú az egyetemi visszaélésekrőlhttp://www.life.hu/csalad/20160901-egyetemi-megalazas-es-eroszak-interju-winkler-zsuzsannaval-nane.htmlA fiatalokban is nagyon erősek a nőkkel kapcsolatos sztereotípiák. Már tizenéves korukban is tudják, hogy mik azok az elvárások, amiknek – úgy érzik – a lányoknak meg kell felelniük: hogy hogyan kell kinézniük, vagy például, hogy mi mindent kell megtenniük és elfogadniuk egy párkapcsolatban. A nőkkel szemben sokkal több ilyen szerepelvárást támaszt a társadalom, mint a férfiakkal szemben, ráadásul ezek az elvárások sokkal korlátozóbbak. Család--Híres-hírhedt sztárapukákhttp://www.life.hu/csalad/20160829-hires-hirhedt-sztarapukak.htmlA pénz nem boldogít – ezt az alábbi híres apukák híres gyermekei a saját bőrükön tapasztalták meg. A reflektorfényben élő sztárcsemeték élete nem mindig irigylésre méltó, különösen akkor, ha nem kapják meg azt a szülői szeretetet, amire szükségük lenne. CsaládAFPAz elviselhetetlen Facebook-ismerősök 6 alaptípusahttp://www.life.hu/csalad/20160823-a-bosszanto-facebook-ismerosok-tipusai.htmlÓ, a Facebook! Egy hely, ahol kapcsolatot tarthatsz a barátaiddal, ahol felkutathatod több éve nem látott iskolatársaidat, és ahol ezek a számodra kedves emberek napi szinten az agyadra mennek. A közösségi média még a legvisszahúzódóbb, legszerényebb egykori osztálytársnődből is képes lájkokra éhes szelfiőrültet vagy szuperszexi fitness ladyt varázsolni. Lássuk az idegesítő Facebook-ismerősök 6 alaptípusát. CsaládOrigoHamarosan becsöngetnek - Így kaphatsz támogatást az iskolakezdésrehttp://www.life.hu/csalad/20160822-iskolakezdesei-kisokos-tamogatas-koltsegek.htmlSok anyuka és apuka már júliusban belevetette magát a nagy iskolakezdési bevásárlásba, az igazi dömping azonban csak augusztus végén, azaz pont ezekben a napokban kezdődik. Az iskolakezdés nem olcsó mulatság, éppen ezért az elérhető támogatásokról minden szülőnek érdemes tájékozódnia. CsaládOrigoRendőrt hívott a kislány, mert nem tudta felhúzni a nadrágját – A legfurább segélyhívásokhttp://www.life.hu/csalad/20160810-gyerekek-vicces-es-furcsa-911-hivasai.htmlA kisgyerekeknek még egészen más a veszélyérzetük, mint nekünk, felnőtteknek. Vannak dolgok, amiket tragédiaként élnek meg, ezzel szemben az igazán rázós szituációkba játszi könnyedséggel vetik bele magukat. Az alábbi mókás, vagy éppen fura történetek is ezt bizonyítják. CsaládOrigoNyílt levél egy feleséghez, aki cserben hagyta férjét annak impotenciája miatthttp://www.life.hu/csalad/20160815-level-a-felesegemhez-aki-cserben-hagyott-az-impotenciammal.htmlA mai napig nincs nagyobb szégyen egy férfi számára, mint amikor a szexuális aktus során csütörtököt mond a fegyver. Amikor egyáltalán nem, vagy csak alig jön létre a behatoláshoz szükséges merevedés, vagy ha létrejön, akkor sem marad tartós. Aki erekciós zavarral küzd, annak önértékelése, önbecsülése mindig alacsonyabb férfitársainál. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.