Tatabánya: a szülők csótányok között “nevelték” a kiskorú gyermekeiket

Forrás: ANP/AFP/Roos Koole -
csótány szülő Tatabánya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretet és törődés nélkül, csótányok között cseperedtek egy tatabányai pár gyermekei, akik számára teher volt a gondozásuk. Hetente egyszer fürödhettek, az 5 hónapos kisbaba pedig tápszer helyett olykor almalevet kapott.

Egyáltalán nem gondoskodott gyermekeiről a tatabányai pár, akik ellen kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség. Az élettársak ridegen bántak gyermekeikkel, akik borzasztó körülmények között éltek minden nap.

Képünk illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

A pár egy egyszobás lakásban lakott Tatabányán, itt nevelték közös kislányukat, illetve a nő egy másik kapcsolatából származó kisfiát.

A lakásban szörnyű rendetlenség és kosz volt, csótányok szaladgáltak fel és alá.

Így cseperedett a két gyermek, akiket nem is fürdettek a szüleik. A férfi ráadásul még rendszeresen fogyasztott alkoholt is, többször előfordult, hogy így vitte a gyermekeket orvoshoz. A kicsikkel ridegen bántak,

nem kaptak szeretet, ölelést, mondhatni teher volt a gondozásuk, sőt a létezésük is.

Az 5 hónapos kisfiú számára volt, hogy nem is vettek tápszert, helyette hígított almalével itatták a babát. A pár rengeteget veszekedett egymással,

a gyerekekkel pedig türelmetlenül bántak, kiabáltak velük, a kislánynak többször is a fejére ütöttek.

Az illetékes kormányhivatal kiemelte őket a családból, és védelembe vette. Az elkövetők által elkövetett bűncselekményeket a Btk. 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni - áll az Ügyészség közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.