Szobrot állíttat Dianának Vilmos és Harry herceg

Forrás: AFP/Johnny Eggitt -
Vilmos herceg Diana hercegnő szobor Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos és Harry herceg elhatározták, hogy szobrot állíttatnak két évtizede elhunyt édesanyjuknak, Diana hercegnőnek. Méltó módon szeretnének megemlékezni arról a sok jóról, amit az édesanyjuktól kapott az egész ország.

A Kensington-palota szombat este bejelentette, hogy a hercegnő halálának idei, huszadik évfordulója alkalmából készülő szobor a palota parkjának nyilvánosan látogatható részén áll majd.
A szobrászt egy hattagú bizottság jelöli ki, amelynek tagja lesz Diana nővére, Lady Sarah McCorquodale, valamint Jamie Lowther-Pinkerton, Vilmos és Harry volt személyi titkára is.
Diana – Károly trónörökös első felesége – 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy párizsi autószerencsétlenségben.

A kép 1995-ben készült, Vilmos születésnapján Forrás: AFP/Johnny Eggitt

Vilmos és Harry közös nyilatkozata szerint édesanyjuk halálának huszadik évfordulója megfelelő alkalmat nyújt arra, hogy egy szobor állításával emlékezzenek meg arról a pozitív hatásról, amelyet a néhai hercegnő élete és tevékenysége gyakorolt Nagy-Britanniára és az egész világra.
II. Erzsébet királynő a Kensington-palota közleménye szerint támogatja két unokája elhatározását.
Diana emlékére eddig egy nagyobb emlékmű készült, egy rendhagyó kivitelezésű szökőkút, amelyet a londoni Hyde Parkban építettek, és a királynő avatta fel 2004 nyarán. Ez az alkotás azonban nem nyerte el a brit sajtó és a közönség tetszését, ráadásul tervezési problémák miatt többször is át kellett alakítani.

Diana halálának idei, huszadik évfordulójáról a hercegnő öccse, Lord Charles Spencer is megemlékezik, mégpedig emlékkiállítások sorával, amelyet a család ősi angliai birtokán, Althorpban rendeznek. Dianát a birtok tavának kis szigetén helyezték örök nyugalomra, sírját csak a legközelebbi hozzátartozók látogathatják.

Madonna tagadja, hogy további árvákat fogad örökbe Malawibólhttp://www.life.hu/csalad/20170125-madonna-tagadja-hogy-tovabbi-arvakat-fogad-orokbe-malawibol.htmlEgy napja röppen fel a hír, hogy Madonna két újabb afrikai árvát fogadna örökbe. AZ énekesnő azonban tagadja, hogy további gyermekeket akarna örökbe fogadni Malawiból, ahol jótékonysági szervezetet működtet. Család--Egyedül hagyja családját Istenes Bencehttp://www.life.hu/csalad/20170119-egyedul-hagyja-csaladjat-istenes-bence-a-vilag-masik-feler-utazik-survivor.htmlKomoly próbatétel elé állítja Istenes Bence munkája a párkapcsolatukat: több mint egy hónapra egyedül hagyja Adélt és közös kisfiukat, Nátánt. Bence lesz ugyanis a hamarosan újrainduló Survivor túlélőreality műsorvezetője, így a világ másik felére utazik.CsaládOrigoSzabó Zsófi nagyon összeveszett édesanyjával – Szóba sem álltak egymássalhttp://www.life.hu/csalad/20170119-szabo-zsofi-roma-ferje-miatt-veszett-ossze-edesanyjaval-palmaval.htmlSzabó Zsófi édesanyja, Pálma nem volt biztos benne, hogy lánya jól döntött, amikor roma férfival jött össze. Család--Betegen feküdt a 12 éves fiú, amikor az anyja megerőszakoltahttp://www.life.hu/csalad/20170118-betegen-fekudt-a-12-eves-fiu-amikor-az-anyja-megeroszakolta.htmlElvette fia gyerekkorát az az anya, aki három éven át rendszeresen megerőszakolta őt. Az ausztrál férfi húsz éven át titkolta szörnyű múltját. CsaládThinkstockHallani sem akar újszülött fiáról Mick Jaggerhttp://www.life.hu/csalad/20170106-hallani-sem-akar-ujszulott-fiarol-mick-jagger-megtagadta-a-babat.htmlA 73 éves Mick Jagger előre szólt 30 éves partnerének, Melanie Hamricknak, hogy nem akarja magát elkötelezni mellette, és gyereket sem szeretne. A zenész szerint a nő nem tartotta magát az egyezséghez, ezért hallani sem akar újszülött fiáról. Család--A világ legfiatalabb rekordereihttp://www.life.hu/csalad/20170127-a-vilag-fiatalabb-milliardosa-portrefestoje-programozoja-hegymaszoja.htmlVan, amit nem lehet elég korán elkezdeni - lásd a következő listánk szereplőit. Ha elég tehetséges az ember (vagy éppen jó családba születik), akkor bizony már tizenévesen is meghódíthatja a világot. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.