"Apu, már halott vagy?" - kisgyerekek legrémisztőbb beszólásai

halál rémisztő gyerekszáj gyerekek család beszólás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyerekek gyakran szoktak fura, vicces dolgokat mondani, aranyköpéseket, amiket aztán az egész család évekig emleget. A mókás beszólások mellett azonban tudnak rémisztő pillanatokat is okozni, olyanokat, amiktől a szülőknek még a hátán is feláll a szőr. A következő rövid, rémes történeteket a Reddit nevű közösségi oldalon osztották meg egymással a felhasználók.

Holnap találkozni fogsz a nagyival

A nagymamám rákban halt meg 2012 februárjában. A temetése után az egész család a nagyszülők házába ment, ahol beszélgettünk és vigasztaltuk egymást. Este lefekvéshez készülődve a négyéves unokahúgom odament a teljesen összetört nagyapámhoz, és ezt mondta neki: "Jó éjt, papi! Ne legyél szomorú. Holnap találkozni fogsz a nagyival." A nagyapám másnap meghalt.

Holnap találkozni fogsz a nagyival Forrás: Thinkstock

Apu, már halott vagy?

Egy nap a garázsban szereltem a család bringáit, amikor egyszer csak kinyílt az ajtó, és a kétéves fiam bedugta a fejét, majd azt kérdezte: "Apu, te már halott vagy, nem?" Rám hunyorított és lassan becsukta az ajtót.

Ahol a halott babák laknak

Egy jó barátnőm a férjével és kétéves kisfiával egy meglehetősen régi, több mint 100 éves házba költözött be. Mikor egyik alkalommal meglátogattam őket, éppen a pincét újították fel, elég sok dolguk volt, így én a gyerekre vigyáztam addig. Mikor kész lettek a pincével, lementünk a kisfiúval megnézni, akiről tudni kell, hogy bár tudott már beszélni, inkább csak szavakat motyogott, egész mondatokat még nem alkotott. Ő megfogta a kezem, és odavezetett a régi kazánhoz. Rám nézett, és ezt mondta: "Itt laknak a halott babák."

Megfogta a kezem, és odavezetett a régi kazánhoz Forrás: Thinkstock

Beleborzongtam. Először is azért, mert tényleg még alig beszélt, és nem gondolom, hogy tudta volna mit is jelent a halál. Nem voltak idősebb gyerekek a családban, így ők sem mondhatták ezt neki. A mai napig a hideg fut végig a hátamon, ha erre gondolok.

Emlékszel rá, hogy meghaltunk?

A fiam szavai lesokkoltak. Ennyit kérdezett: "Apu, emlékszel arra az időre, amikor meghaltunk?"

Anyu, az ki?

A lányom és én amikor egyik nap felébredtünk, szokás szerint heverésztünk még kicsit az ágyban, és beszélgettünk. Én háttal feküdtem az ajtónak, a kislányom felém volt fordulva. Csak beszélt, miközben a szemembe nézett, aztán egyszer csak elhallgatott, és azt kérdezte: "Anyu, az ki?" A hátam mögé mutatott. Hirtelen azt sem tudtam, meg merjek-e fordulni. Aztán rászántam magam, hátranéztem, és nem volt ott senki. Ez volt életem legrémisztőbb pillanata.

Anyu, az ki? Forrás: Thinkstock

A halott fiú a szekrényben

A lányom 4-5 éves lehetett, mikor egyik este, ahogy lefekvéshez készültünk, beszéd zaja szűrődött ki a szobájából. Bekukkantottam a résnyire nyitott ajtón és megkérdeztem, hozzám beszél-e. Erre ő: "Nem. A kisfiúhoz beszéltem, aki a szekrényemben lakik. Ő már meghalt." Sokkoló volt.

Miért van kés annál a férfinál?

A fiam 4 vagy 5 éves volt, amikor lefekvés előtt közösen mostuk a fogunkat a fürdőszobában. Miután kész lett, véletlenül leejtette a fogkefét, én pedig lehajoltam, hogy felvegyem neki. Amikor a tekintetünk találkozott, annyit láttam, hogy megdermedve bámul rám, és ezt mondja: "Apu, miért van kés annál a férfinál?" Közben pedig a hátam mögé mutatott. Soha életemben nem fordultam még meg ilyen gyorsan.

Apu, miért van kés annál a férfinál? Forrás: Thinkstock

Én vagyok az anyukád

Az idősebb nővérem abban az évben született, amikor apukám édesanyja meghalt. Apu mesélte, hogy amikor a nővérem elkezdett beszélni, ezt mondta neki: "Én vagyok az anyukád."

Van egy testvérem, ugye?

A fiam 5 vagy 6 éves lehetett, amikor teljesen megdöbbentett. A semmiből egyszer csak ezt mondta: "Mielőtt itt megszülettem, volt egy testvérem, ugye? Az anyukánk mostanra már nagyon öreg lehet. Nekik nem esett bajuk, amikor kigyulladt az autó, én viszont nagyon megsérültem."

Nekik nem esett bajuk, amikor kigyulladt az autó, én viszont nagyon megsérültem Forrás: Thinkstock

Apu, ez egy szörny... El kell temetnünk!

A hároméves lányom éppen az újszülött kisöccse mellett állt. Egy ideig nézte őt, aztán felém fordult, és ezt mondta: "Apu, ez egy szörny... El kell temetnünk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.