Magyar bébiszittere rázhatta halálra az angol csecsemőt

Forrás: AFP -
bébiszitter halál rázás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angol ügyészség szerint T. Viktória halálra rázta a 10 hónapos Joshuát, aki ennek következtében agyvérzést kapott, és meghalt.

2014-ben vette fel a 34 éves magyar lányt a Johnson család. Munkájával elégedettek voltak, azonban 2014. augusztus 14-én a kisfiút agyvérzéssel kórházba szállították, és két nappal később meghalt – írja a Daily Mail.

Viktória vallomást tett, a rendőrség pedig ezután valószínűsítette, hogy a nő nyugtatni próbálta a síró kisfiút, de közben elvesztette a türelmét, és alaposan megrázta. Emiatt a kicsi nemcsak agyvérzést, de más komoly sérüléseket is szenvedett, vér jelenlétét mutatták ki a gerincvelőben is. A magyar lány előzetes letartóztatásba került, majd óvadék ellenében szabadulhatott. Az ügy bonyolultságát fokozza, hogy a kisfiú több betegségben is szenvedett, de a bíróság úgy gondolja, hogy halálát egyértelműen a rázás okozta.

Magyar bébiszittere rázhatta halálra Joshuát – Képünk illusztráció Forrás: AFP

Viktória és ügyvédje tagadja a vádakat, a nő azt mondja, hogy a térdén lovagoltatta a kisfiút, amikor az egyszer csak fulladozni kezdett. Mivel azt gondolta, hogy a baba valamit félrenyelt, ütögetni kezdte a hátát. Amikor látta, hogy a gyermek nem lesz jobban, kihívta a mentőket. Ők stabilizálták a baba állapotát, majd kórházba szállították.

A szülők sem biztosak benne, hogy Viktória okozta gyermekük halálát, nem tudják, mi történhetett. Azt vallották, hogy a magyar nő munkájával mindig elégedettek voltak, sosem tapasztalták korábban, hogy bántotta volna Joshuát. Viktória pere márciusban folytatódik, akkor talán eldől, milyen ítéletet hoznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.