Ukrajnából Hollywoodba - Hírességek meglepő születési helyei

Bruce Willis születési hely Keanu Reeves Mila Kunis Natalie Portman Nicole Kidman család Emma Watson Hollywood
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok mindig is a különböző nemzetek olvasztótégelyeként funkcionált, felemelkedését és naggyá válást a más és más országokból érkező bevándorlóknak is köszönheti. Nem csoda hát, hogy a legtöbb hollywoodi csillag felmenői között is meglepő nemzetiségű rokonokat találhat az ember. Az alábbiakban olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik bár az Egyesült Államokban lettek híresek, attól egészen távoli helyeken születtek.  

Mila Kunis - Ukrajna

A gyönyörű színésznő Milena Markovna Kunis néven látta meg a napvilágot 1983-ban Csernyivciben az Ukrán SZSZK területén. Kunis családja 1991-ben emigrált az Egyesült Államokba, és Los Angelesben telepedtek le.

Mila Kunis Forrás: AFP/Angela Weiss

Emma Watson - Franciaország

Emma Charlotte Duerre Watson 1990-ben született Párizsban, és egészen ötéves koráig a francia fővárosban élt. Mikor azonban szülei elváltak, Emma az édesanyjával visszaköltözött Angliába, Oxfordshire-ba.

Emma Watson Forrás: AFP/Angela Weiss

Natalie Portman - Izrael

A színésznő 1981-ben született Neta-Lee Hershlag néven az izraeli Jeruzsálemben. Portman anyai rokonai osztrák és orosz zsidók voltak, apai rokonai pedig Lengyelországban, illetve Romániában éltek, később Izraelbe emigráltak. A színésznő hároméves volt, amikor a családja az Egyesült Államokba, New Yorkba költözött.

Natalie Portman Forrás: AFP/Tommaso Boddi

Nicole Kidman - Hawaii

Nicole Kidmanről mindenki ausztrál színésznőként beszél, azt kevesen tudják, hogy valójában Nicole Mary Kidman néven 1967-ben a Hawaii-szigetek fővárosában, Honoluluban született. Négyéves volt, amikor a szüleivel visszaköltöztek Ausztráliába.

Nicole Kidman Forrás: AFP/Mark Ralston

Keanu Reeves - Libanon

Keanu Charles Reeves 1964-ben Bejrútban, Libanonban született. A jóképű színész igazi multikulturális családból származik: édesanyja angol, édesapja pedig kínai-hawaii származású. A színész érdekes keresztnevének a jelentése egyébként "szellő a hegyek fölött". Keanu szüleinek a kapcsolata nem sokkal a fiuk születése után megromlott, így Reeves édesanyjával New Yorkba költözött.

Keanu Reeves Forrás: AFP

Bruce Willis - Németország

Walter Bruce Willis 1955-ben egy németországi amerikai katonai bázison született Idar-Obersteinben, édesapja amerikai katona, édesanyja német banki alkalmazott volt. Miután a színész apját 1957-ben elbocsátották a seregből, a család az Egyesült Államokba, New Jersey-be költözött.

Bruce Willis Forrás: AFP
Öngyilkosság a 21. században – Élőben közvetített tragédiákhttp://www.life.hu/csalad/20170404-eloben-a-kozossegi-median-kozvetitett-ongyilkossagok.htmlAz öngyilkosság egyidős az emberiséggel, bár történelmileg hullámzó intenzitással, de a jelenség mindig is létezett, és valószínűleg létezni is fog. Az utóbbi években azonban az öngyilkosságok egy egészen új, megdöbbentő szintre léptek: több fiatal is különböző közösségimédia-oldalakon, élőben közvetítette, ahogy véget vet életének. CsaládThinkstockFelelőtlen szülők és ottfelejtett gyerekhttp://www.life.hu/csalad/20170403-felelotlen-szulok-akik-elfeledkeztek-gyerekeikrol.htmlBár ítélkezni nem szeretnénk, mégis azt kell mondjuk, nehéz elképzelni, miként kerülhet egy szülő olyan helyzetbe, hogy elfeledkezzen saját gyerekéről. Az alábbi családok egészen elképesztő szituációkba kerültek, és sok esetben csak a szerencsén múlt, hogy figyelmetlenségükből nem lett tragédia. Család--Celebcsemeték, akik milliós ruhatárral büszkélkedhetnekhttp://www.life.hu/csalad/20170329--celebgyerekek-a-legdragabb-ruhatarral.htmlLegyen bármilyen divatos és bármilyen márkás, több százezer vagy akár millió forintot még egy felnőtt ruhájára is elképesztő pazarlás elkölteni. Ha pedig egy gyerekruháról van szó, az előbbi kijelentésünk hatványozottan érvényes. Valóban szüksége van egy pár éves lurkónak százezres táskára? A celebszülők szerint igen. Jöjjenek a drága ruhatárral büszkélkedő sztárgyerekek. Család--Itt a megoldás az oktatási rendszer problémáira? http://www.life.hu/csalad/20170327-brief-coaching-az-oktatasban-suto-hajni-interju.htmlEgy nagyszénási iskolában már sikerrel alkalmazzák a megoldásfókuszú brief coachingot – az eredmény: motiváltabb diákok és elégedettebb tanári kar. A kísérlet tovább folytatódik és hamarosan dokumentumfilm is készül arról, hogy miként változtatja meg egy problémás osztály struktúráját a Solutionsurfers által Magyarországra hozott, külföldön már évtizedek óta jól működő coaching módszer. Sütő Hajni írása következik. CsaládThinkstockSztárok, akikről nem tudtad, hogy a szüleik is híresek voltakhttp://www.life.hu/csalad/20170323-sztrarok-akikrol-nem-is-gondoltad-hogy-hires-szuleik-vannak.htmlA legtöbb híresség keményen megdolgozott azért, hogy bekerülhessen Hollywood körforgásába, és hosszú évekig vagy akár évtizedekig tartott, míg nevet szereztek maguknak a szakmában. Nos, a következőkben nem róluk lesz szó. Listánk szereplői nagy előnnyel indultak, ugyanis saját szüleik vezették be őket a filmipar rejtelmeibe. Család--Ikertestvérek, akik együtt követtek el bűntényekethttp://www.life.hu/csalad/20170320-bunozo-ikerparok.htmlAz ikertestvéreket különleges, szoros kapocs köti össze. Nem csak a jóban, a rosszban is kitartanak egymás mellett, és az is megesik, hogy bűncselekményekben is egymással szövetkeznek. A következőkben öt olyan ikerpárt mutatunk be, akik együtt hágták át a törvényt. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.