Repülőgépen szülte meg kislányát egy anya: Mindketten jól vannak!

repülő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Turkish Airlines járatán, körülbelül 13 ezer méteres magasságban szülte meg gyermekét egy anya - tájékoztat a BBC. Úgy tudni, a légiutas-kísérők segítettek a szülésben. A újszülött kislány és az édesanya is jól vannak.

A felszállás után nem sokkal indult meg a szülés a Turkish Airlines azon járatán, amelyik Guinea fővárosából tartott Isztambulba, Burkina Faso fővárosán keresztül.

Az egyik légiutas-kísérő vette észre, hogy az utasnál szülési fájdalmak jelentkeztek.

A nő csak 28 hetes terhes volt.

Azonnal odament hozzá, és a többi stewardess, sőt az utasok is segítették a szülést, amíg a repülő Burkina Faso fővárosa felé tartott. Az anyát és az újszülött kislányt, aki a Kadiju nevet kapta, azonnal kórházba szállították, amikor a Boeing 737-es leszállt Ouagadougou-ban.

Mindketten jól vannak.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A legtöbb légitársaság megengedi a kismamáknak, hogy repülővel utazzanak, amíg el nem érik a terhesség 36. hetét. A 28. héttől kezdve viszont szükség van egy orvosi igazolásra, amely megerősíti a szülés várható időpontját – írja az Origo.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.