Lányuk születésekor tudták meg a szülők, hogy testvérek

Forrás: Thinkstock -
család vérfertőző kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hihetetlen eset Franciaországban történt, a családi kapcsolatra a kislány anyakönyvének intézésekor derül fény.

Rose-Marie, az anya és Hervé, az apa tíz évvel ezelőtt ismerkedtek meg, és rögtön egymásba is szerettek. Három évvel később megszületett a kislányuk. Amikor a gyermek születési anyakönyvi kivonatát intézték, akkor derült ki, hogy a férfi és a nő féltertvérek: ugyanaz az édesanyjuk, de mindkettejüket örökbe adták. Mivel különböző családoknál nőttek fel, nem tudtak egymás létezéséről.

Az eset azért került a nyilvánosság elé, mert a francia jog szerint ha a gyermek vérfertőző kapcsolatból születik, akkor csak az egyik szülő lehet legális gyám. A bíróság úgy határozott, hogy az anyát fosztja meg szülői jogaitól, így Rose-Marie harcba szállt gyermekéért. Célját elérte, őt is elismerték a kislány törvényes szülőjének. Az eset a francia jogban precedenst teremthet - írta a 24.hu a The Local francia kiadása alapján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.