Férfiak elárulták, hogy miért nem akarnak apák lenni

Forrás: Shutterstock -
szülő férfi apaság gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak olyan férfiak, akik nem akarnak apák lenni, de hangosan nem merik kimondani, mert félnek, hogy elítélik őket. A társadalmi nyomás ugyanis nagyon erős, de vajon van-e értelme olyan embernek szülővé válni, aki irtózik még az apaság gondolatától is? Íme, néhány a nevét nem vállaló férfi, aki bevallotta, hogy ő bizony soha nem akar gyereket, és azt is elárulta, hogy miért.

Még mindig sokan elítélik azokat a felnőtt embereket, akik úgy döntenek, hogy nem akarnak szülők lenni. Nők és férfiak között is akadnak, akik úgy érzik, ez az út egyszerűen nem nekik valló. Vannak, akik a saját démonaik miatt nem akarnak apává válni, míg mások egyszerűen ki nem állhatják a gyerekeket. Íme, néhány férfi, aki elárulta, ő miért nem szeretne gyereket.

Férfiak, akik nem akarnak apák lenni Forrás: Shutterstock

1. A legfőbb oka annak, hogy nem akarok apa lenni az, hogy nem akarok megbukni a gyermek szemében apaként, ahogy az én apám elbukott.
2. Mindenkinek azt mondom, hogy azért nem akarok apa lenni, mert nem engedhetem meg magamnak. Az igazság azonban az, hogy voltam nevelőszülő korábban, és nagyon komoly dühkezelési problémáim akadtak. Attól félek, hogy bántalmazó apa lennék.
3. Úgy érzem, hogy a korombeli nőknek - akik érdeklődnek is irántam - mindnek van gyerekük. Sajnálom, de nem randizhatok valakivel, aki gyerekes, mert nem akarok apafigura lenni. Egyszerűen nem nekem való.
4. Soha nem akarok gyerekeket, mert engem örökbe fogadtak, és tudom borzasztó, ha úgy érzed, nem kellesz. Nem lennék jó apa.
5. Nem akarok apa lenni, mert úgy gondolom, hogy végül megutálnám az egészet és elhagynám a gyerekeimet.
6. A szüleim nem értik, hogy soha nem akarok gyereket, mert nem akarom, hogy kiderüljön, olyan vagyok, mint az apám.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.