szerencsejáték kaszinó2017 kaszinó póker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kaszinó általánosítva helyet ad a legális szerencsejátékoknak. Ám ennél jóval többet jelent: életérzés, hobbi, közösség, fizetés kiegészítés, sőt akár főállás. Most körbejárjuk, hogy milyen szerephez jutottak régen és most a nők a kaszinók történetében.

A szerencsejáték igen komoly múltra tekint vissza, ám az, hogy a különböző játékokat egy helyre összpontosítsák, már korántsem. Az első – és máig működő – ismert kaszinó a Casinò di Venezia, mely 1638-ban, Velencében nyitotta meg kapuit. Itthon a 19. század első felében nyílt meg a Pesti Casino, de a szerencsejáték ekkor még csupán másodlagos eleme volt. Inkább egyfajta társadalmi eszmecsere, párbeszéd helyszínéül szolgált. Bár elsősorban arisztokraták és a felsőosztály értelmiségi rétege látogatta, ők úgy vallották, bárki átlépheti a küszöbét, csupán bizonyítania kell műveltségét, tisztességes és fedhetetlen jellemét. Ezután sorra alakultak meg a kaszinók a fővárosban és más vidéki városokban egyaránt.

Régen a kaszinók inkább egyfajta társadalmi eszmecsere, párbeszéd helyszínéül szolgáltak, a szerencsejáték csak másodlagos elem volt Forrás: Shutterstock

Azonban egészen 1900. január 1-jéig kellett várni, hogy az Országos Kaszinó helyet biztosítson a nők számára.

Az úgynevezett Sárga-szalon volt a nők részére fenntartva, célja, hogy a tagok feleségei kellő elfoglaltságot találjanak, amíg férjeik játszanak és beszélgetnek. Tehát hosszú ideig nem játszott egy asztalnál nő és férfi. Ennek az újfajta kezdeményezést is sokan rossz szemmel nézték:

Az Országos Kaszinó azonban 8 évvel később megszüntette a női „részlegét", mivel szüksége volt a helyre.

Azzal tehát, hogy ma egy nő bemehet a férfiak közé egy kaszinóba, és leülhet játszani, bizony 200 éve még teljes mértékig elképzelhetetlen volt. A szerencsejátékot játszó nő a nemek közti egyelőséget szimbolizálja.

A szerencsejátékot játszó nő a nemek közti egyelőséget szimbolizálja Forrás: Shutterstock

A kaszinók és a nők jelene

Ma már számos helyen lehet legálisan hódolni a szerencsejátéknak: elektronikus-, hagyományos, valamint online kaszinók. A nők és férfiak szerepe teljesen egyenrangúvá vált ezen a területen (is). Ma már senki sem fog furcsán nézni, ha besétálsz egy kaszinóba, és leülsz játszani. Bár tény, hogy a vendégek nagyobb százaléka, még mindig férfi. A szerencsejáték önmagában véve egy férfias szórakozás, elég ehhez csak megnézni például egy pókerversenyt. Pedig a nők is épp annyira lehetnek sikeresek ezen a téren, csak számukra ez a világ még mindig sok esetben számít tabunak. Teljesen alaptalanul. Nem mindenki válik függővé, és játssza el a házát az asztal mellett.

A szerencsejáték - nevével ellentétben – sok esetben inkább taktika és stratégia, mint vak szerencse. A nők pedig ezekben kiválóak.

Gyengeségük lehetne a magasabb fokú empátia, a szívükkel való döntés, de egy ilyen játék során – kivéve, ha nem ló- vagy agárversenyről van szó – az érzelmek nem igazán számítanak jelentős tényezőnek.

Van abban valami igazán különleges, amikor alkalmi ruhában, zsetonokkal a kezedben ülsz szemben a krupiéval, és döntesz; kérsz még lapot, vagy sem Forrás: Shutterstock

Van abban valami igazán különleges, amikor alkalmi ruhában, zsetonokkal a kezedben ülsz szemben a krupiéval, és döntesz; kérsz még lapot, vagy sem. Az elektronikus kaszinók azonban nem adják meg ezt a varázst, normál utcai ruhában, rengeteg féle ember játszik, leggyakrabban nyerőgépekkel. Persze, nem mindenkinek van lehetősége nagy kaszinóban mulatni az időt. Erre ad remek alternatívát az online világ. Ez a legkényelmesebb, mivel otthonról tudsz játszani. Sőt, akkor is remekül szerepelhetsz a pókerasztalnál, ha egyébként nem rendelkezel a pókerarc képességével. Itt abszolút névtelen és arctalan maradhatsz a játékostársaiddal szemben. Nőként helytállni egy még mindig férfiak által uralt világban egyszerűen fenomenális érzés.

A szerencsejáték - legyen az sportfogadás, kártyajáték, kocka, rulett, nyerőgép – remek szórakozást, kikapcsolódást jelenthet, de csak akkor, ha ez a szenvedély még pozitív hozománnyal bír.

Szerencsejáték-függőség

Fontos azonban, hogy sose a családodtól vedd el az időt és a pénzt, melyet erre a hobbidra, szenvedélyedre fordítasz. Addig játssz, amíg élvezed. Ha már kényszerből teszed, hagyd abba, vagy kérj segítséget! Hívd a Dr.Info ügyfélszolgálatát (06-40-374-636), vagy
az ELTE Szerencsejátékos segélytelefonját hétköznap 15 és 19 óra között (06-1-411-6778)

Ez az újévi fogadalmak betartásának titkahttp://www.life.hu/csalad/20171229-igy-tartsd-be-az-ujevi-fogadalmadat.htmlAz újévi fogadalmak sorában talán az első helyen állnak a testsúllyal, fittséggel és a káros szenvedéllyel kapcsolatosak. De mit érnek a szilveszter este, éjfél után elhangzó szavak, ha utána pár lépést követően már fel is adjuk. Mi lehet a gond? Miként érhetnénk el, hogy valóban képesek legyünk betartani őket? Ezeknek jártunk utána. Család--Este női ruhákba öltözik a középkorú férfi - Ilyen ma transzvesztitának lennihttp://www.life.hu/csalad/20171229-este-noi-ruhakba-oltozik-a-kozepkoru-ferfi-transzvesztita.htmlA mássága már gyerekkorában is nyilvánvaló volt: gyakran játszott lányokkal és az átlagos fiúknál érzékenyebb is volt. Ahogy telt az idő, Betty elkezdett női ruhákba öltözni – főként a ruházati üzletek női részlegének próbafülkéiben. Ekkor még nem tudatosult benne, miért is teszi ezt, csupán azt érezte, hogy vágyik rá. Család--2017 legőszintébb vallomásai, olvasói levelei egy csokorba gyűjtvehttp://www.life.hu/csalad/20171222-2017-legoszintebb-vallomasai-olvasoi-levelei.htmlIdén is több olvasónk tisztelt meg minket azzal, hogy levelet küldött nekünk. Volt, hogy csupán saját történetüket szerették volna megosztani, de olyan is előfordult, hogy segítséget kértek tőlünk. Ezen kívül még számos más „vallomást” is leközöltünk, melyek segíthettek olvasóinknak életük átértékelésében. Ezekből választottuk ki a legérdekesebbeket. Család--Az internet veszélyes a gyerekekre – Óvd meg őket!http://www.life.hu/csalad/20171215-az-internet-veszelyes-a-gyerekekre.htmlKarácsony közeledtével, ha lehet, még aktuálisabbá válik ez a téma. Sok karácsonyfa alatt rejt majd mobiltelefont, tabletet, laptopot a szalaggal átkötött csomag. Ezért fontos, hogy gyermekünket felkészítsük a felelős internethasználatra, azon belül is a közösségi médiára. CsaládOrigoTársadalomkritika egy francia graffitiművész festményeinhttp://www.life.hu/csalad/20171214-tarsadalomkritika-dran-francia-graffiti-muvesz-festmenyein.htmlDran 1979-ben Toulouse-ban született, magát utcai művésznek tartja. Munkáival egyfajta társadalomkritikát fogalmaz meg a vizualitás nyelvén. Művészete egyszerre letaglózó és megbotránkoztató. CsaládOrigoAz ideális férfi 9 tulajdonságahttp://www.life.hu/csalad/20171117-az-idealis-ferfi-9-tulajdonsaga-parvalasztas.htmlSzokták mondani, hogy a nők fiatalon a rossz fiúkat szeretik, de idősebb korban inkább a megbízhatóak mellett állapodnak meg. Mégis vannak olyan ismert emberek, akiket a nők legnagyobb százaléka vonzónak tart. Ezek szerint van egyetemes „jó pasi”? Bizony, ez így igaz! Mutatjuk is, hogy melyek azok a tulajdonságok, amik azonnal beindítják a nők fantáziáját. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.