Megszólalt Andrea, az anya, aki Geréb Ágnessel szült és meghalt az egyik kisfia

Fotó: Polyak Attila - Origo -
halál Geréb Ágnes anya otthonszülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Geréb Ágnest két év tényleges fogházbüntetésre ítélték, miután két általa levezényelt otthonszülésnek is tragédia lett a vége. Az anyák eddig még sosem szólaltak meg, az egyik azonban most kivételt tett: neki 2003-ban születtek ikrei, ám az egyik oxigénhiányos állapotban jött világra, és fél évvel később meghalt.

Geréb Ágnest két év tényleges fogházbüntetésre ítélték, és 10 évre eltiltották a hivatásától a többi között azért, mert 2003-ban egy otthonszülés során hiba történt: az ikrek közül csak az egyik gyermek született egészségesen. A második baba nem lélegzett, mire sikerült helyreállítani a légzését, és mire kiérkeztek a mentők a pici maradandó károsodást szenvedett, mely fél évvel később a halálához vezetett.

Andrea 2003-ban szülte meg ikreit Geréb Ágnes segítségével Fotó: Polyak Attila - Origo

Valóban nem érdemli meg a börtönt? - A Geréb Ágnes-ügy, és ami mögötte van


A napokban megosztotta a társadalmat, de leginkább a várandós, illetve már szült nőket a Geréb Ágnes ellen született ítélet. A bábát, akit a hazai otthonszülés úttörőjeként tartanak számon, és aki a magyar általános szülészeti protokollt merte újragondolni, 2 év tényleges fogházbüntetésre ítéltek, valamint 10 évre eltiltottak hivatásától. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Szabó Zsófinak így telik az idei Story Gálahttp://www.life.hu/csalad/20180210-szabo-zsofinak-igy-telik-az-idei-story-gala-otthon-babazik.htmlA szép műsorvezető még a legnagyobb sztárgála kedvéért sem bízta másra kisfiát. Így azt, hogy miként tündökölt a partin, nem láthatjuk, de édes babafotója kárpótol minket. Család--Még mindig húzódik Angelia Jolie és Brad Pitt válóperehttp://www.life.hu/csalad/20180210-elhuzodik-angelia-jolie-es-brad-pitt-valopere.htmlA US Magazine információi szerint már nem harcol egymással minden percben Brad Pitt és Angelina Jolie, ám valamiért még mindig nem sikerült elválniuk.Család--Családi életükről mesélt Rubint Rékahttp://www.life.hu/csalad/20180210-csaladi-eletukrol-a-gyerekekrol-meselt-rubint-reka.htmlRubint Réka életében a családja a legfontosabb. Elmondta, miként telik egy napjuk, hogyan élnek, és mi az, ami néha elbizonytalanítja. CsaládOrigoMeghalt az amerikai komikus, Rob Delaney kétéves kisfiahttp://www.life.hu/csalad/20180210-meghalt-az-amerikai-komikus-rob-delaney-keteves-kisfia.htmlBorzasztó tragédia sújtja a híres komikust, Rob Delaney-t és családját: meghalt a kétéves kisfiuk. A sztár maga jelentette be a szomorú hírt. CsaládOrigoEgy béranyaság megható története: saját unokájának adott életet; fotókhttp://www.life.hu/csalad/20180208-egy-beranyasag-meghato-tortenete-fia-es-menye-gyermeket-hordta-ki.htmlAz anyósra a legtöbben életük megkeserítőjeként tekintenek. Ő az, aki a sztereotípia szerint mindenbe beleszól, megpróbálja saját gyermekét távolról is irányítani, a felé táplált lojalitást a végsőkig kihasználni. Sok friss kapcsolatban és házasságban okoz komoly gondot az anyós viselkedése. Ám most egy olyan szívmelengető történetet hoztunk, melyben a meny és anyós kapcsolata egy életre összefonódott és szorosabb lett, mint azt valaha is hitték volna. CsaládOrigoOszter Alexandra az apjával, Oszter Sándorral való viszonyáról vallotthttp://www.life.hu/csalad/20180209-oszter-alexandra-apjaval-valo-viszonyarol-vallott.htmlOszter Alexandra és édesapja, Oszter Sándor között viharos volt a viszony, a színésznő azonban most elárulta, hogy mi is az igazság azokból a hírekből, amik megjelentek a kettejük kapcsolatáról. CsaládFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.