Álhír terjedt el: halálos betegek a debreceni négyes iker babák

betegség orvos család szülők Debrecen halálos betegségek kórház álhír négyes iker
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy álhíreket terjesztő oldal húsvéti bejegyzésében tette közzé, hogy a debreceni négyes ikrek halálos betegséggel küzdenek, talán a hároméves kort sem érik majd meg. Szüleik cáfolták a híreket, a Boda-babák teljesen egészségesek.

"Osszátok, hogy kiderüljön az igazság! Halálos betegséget hazudott egy lájkvadász oldal a debreceni négyes ikreknek! Húsvét hétfő este vették észre a Boda-babák szülei, hogy valami nagy baj lehet, mert sorra együttérző üzeneteket kaptak" - írta bejegyzésében a Sotry magazin. A 2016 őszén született debreceni négyes ikrekről ugyanis hamis hír terjed az interneten. Egy álhíreket közzétevő portál azt írta, hogy Bogi, Flóra, Jázmin és Pisti, azaz a Boda-babák halálos betegséggel küzdenek. A szülők szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy ez nem igaz, a babák egészségesek.

"A kamu oldal szerint a babákat szüleik a szokásos vizsgálatra vitték, ahol SMA 1-es típusú genetikailag örökletes izomsorvadást diagnosztizáltak, és a hároméves kort sem érik meg, ha nem sikerül orvosolni a betegséget. A portál szerint az orvosok tanácstalanok, de látnak még esélyt arra, hogy a tragédia elkerülhető legyen. A következő vizsgálat május végén várható a portál szerint, ha ott nem születik jó eredmény, a babák egy berlini klinikára kerülnek" - szemlézi a híroldal cikkét a Story, melynek nevét szándékosan nem teszik közzé.

Az ikrek édesanyja, Boda Beáta szerint innen már csak egy lépés, hogy egy álalapítvány pénzt gyűjtsön a kicsiknek, édesanyja már részvét üzeneteket is kapott. Kijelentette azonban, hogy a gyerekek egészségesek, jól vannak, és örültek az első húsvétjuknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.