Ez állhat a névválasztás mögött Katalin és Vilmos harmadik gyermekénél

Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang -
királyi család név Kate Middleton Lajos herceg Katalin hercegné Vilmos herceg névválasztás Louis Arthur Charles
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többen latolgatták már, hogy miért kaphatta Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke a  Louis Arthur Charles nevet. Most kiderült, hogy nemcsak a királyi családban, hanem Middletonéknál is többször előfordultak már ezek a nevek. 

A napokban született meg Vilmos herceg és Katalin hercegné harmadik gyermeke, nevét pedig pénteken hozták nyilvánosságra. Az ifjú herceg a Louis Arthur Charles nevet kapta, a találgatások pedig szinte azonnal megkezdőttek, hogy honnan jöhetett ez a három név.

A DailyMail cikke szerint a Louis, vagyis a Lajos nevet a királynő férjének, Fülöp hercegnek nagyjátyjáról, Lord Mountbattenről kaphatta, akit 1979-ben ölt meg az IRA.

Több szálon kötődnek a kiválasztott nevekhez Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang

A Charles, vagyis a Károly név egyértelműnek tűnhet hiszen Vilmos herceg apja, Károly herceg is ezt a nevet viseli. Ám a lap kiderítette, hogy nemcsak a királyi családban, hanem Cambridge hercegnőjének családjában is többször előfordult már ez a név. Sőt, az Arthur név is fellelhető a Middleton családban anyai és apai ágon is.

Katalin apja, Michael Middleton például távoli családi kapcsolatban áll a nagysikerű gyermekkönyvíróval, Arthur Ransome-mal is, akinek például a Fecskék és fruskák című sikerkönyvet köszönheti a világ. De ha alaposan átböngésszük a hercegné családfáját, akkor észrevesszük, hogy anyai és apai ágon is előfordul mind a két név. Katalin édesanyjának nagyapját, vagyis a hercegné dédapját Charlie Goldsmith-nek hívták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.