Deanna Carson szexuálterapeuta szerint beleegyezést kell kérni a babáktól pelenkacsere előtt

pelenkacsere beleegyezés szexuálterapeuta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Deanna Carson szexuálterapeuta javaslata szerint a szülőknek peluscsere előtt beleegyezést kell kérniük gyermeküktől.

Nagy port kavart kijelentésével egy amerikai szexuálterapeuta, szerinte ugyanis a szülőknek beleegyezést kellene kérniük gyermeküktől a peluscsere előtt. Deanna Carson úgy gondolja, hogy a beleegyezés kultúráját a születés után el kell kezdeni tanítani idézi az elmondottakat a Newsweek. A szakértő azt javasolja, hangosan kérdezze meg a szülő a babától, hogy kicserélheti-e a pelenkát, tartsa a szemkontaktust, és figyelje a reakciót.

Beleegyezést kellene kérni pelenkázás előtt? Forrás: Shutterstock

Deanna szerint ugyanis

fontos, hogy a gyermek tisztában legyen azzal, hogy az ő teste az övé,

és nem nyúlhat hozzá bárki a beleegyezése nélkül, és az is lényeges, hogy a kicsi tudja, van választási lehetősége, mondhat nemet. A szakértő szerint ez eszköz lehet a szexuális bántalmazás, szexuális abúzus elkerülésére. A kommentelők egy része azonban ostobaságnak tartotta Deanna véleményét, de ő továbbra is tartja magát az elmondottakhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.