Üss három legyet egy csapásra - Egyszerű és gyors kukoricás lepény recept

2018.07.25. 17:00

A kukoricát a felnőttek és a gyerekek is szeretik, a felhasználása azonban túlnyúlik a főtt és a rizses verziókon. Készíts belőle délutáni nasit, köretet vagy akár főételt, méghozzá egyetlen recepttel.

A kukoricás lepény, vagy fasírt összeállítása végtelenül egyszerű, és gyorsan elkészíthető, ráadásul 3 in1 étel. Ömagában is nagyon finom, de akár sült húsok mellé köretként, vagy szólóban egy friss salátával is tálalhatod.

Kukoricás lepény recept

Kukoricás lepényForrás: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kukorica
  • 15-18 dkg liszt (ez lehet zabpehely- és kukoricaliszt is)
  • 3 egész tojás
  • 2 kávéskanál só
  • csipet pirospaprika
  • csipet szerecsendió
  • csipet őrölt bors
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze alaposan a hozzávalókat, majd forrósíts fel 2 ujjnyi olajat egy serpenyőben. Nedves kézzel formázz először kis golyókat, majd a tenyeredben lapítsd le őket és mehetnek is a lepénykék az olajba. Mindkét oldalát süsd aranybarnára - pár perc az egész.

TIPP: Akár egy grillezős estéhez is tökéletes előétel, pár fűszeres és tejfölös mártogatóval.

Jó étvágyat!

kukoricareceptnassolnivalóebédkukoricás lepény