A barátság világnapja - Sztárok, akikről nem is hinnéd, hogy barátok

2018.07.30. 17:00

Ma van a barátság világnapja, ez pedig remek apropót szolgáltat arra, hogy kicsit belemélyedjünk, mit is jelent ez az emberi kapcsolat, valamint megnézzünk pár érdekes sztárt is, akik évek óta barátok.

A barátságnak is vannak fokozatai. Az ember életében sok távoli barát kaphat helyet, de szoros, igazán mély barátságot csak pár emberrel tudunk fenntartani. Akkor, ha van legalább egy olyan személy, akivel valóban mindent meg tudunk osztani, akivel feltételek nélkül tudunk őszintén és nyíltan beszélgetni, felbecsülhetetlen.

Egy barát szerelmeken, munkahelyeken, korszakokon át képes elkísérni minket, miközben kapcsolatunk alakul, fejlődik és érik. Természetesen életünk során van, hogy elveszítünk barátokat, ugyanakkor nyerünk is.

5 idézet a barátságról

Egészen kis gyerekkorunktől kezdve meghatározzák életünket a barátaink. Mindig van legjobb barátunk, barátnőnk, aki minden titkunk tudója, és amíg a szerelmek - legalábbis a nagy Ő megtalálásáig - jönnek-mennek az életünkbe, addig az igazi barátunk mindig velünk van: akár örőm, akár bánat ér bennünket. Most a barátságról szedtünk össze néhány idézetet.

Egy ilyen kapcsolatba belefér az is, ha több száz kilométer távolság választ el egymástól, ha több hónapig nem találkozunk, ha kicsit vagy épp nagyon összeveszünk. De az igaz barátok mindig visszatalálnak egymáshoz.

Az igaz barátok mindig visszatalálnak egymáshozForrás: Shutterstock

Ez az összetett emberi kapcsolat egyszerre ad és vesz el: belefektetünk rengeteg energiát, időt, megosztjuk miatta a figyelmünket, ugyanakkor lelki, érzelmi és kognitív erőforrásként működik az életünkben. Az, hogy egy barátság milyen minőségű, lendületű, mennyire intenzív és kiegyensúlyozott, függ az adott társadalomtól, kultúrától és a benne részt vevő egyénektől is.

Hasonló érzések jellemzik a barátságot, mint a szerelmet: rokonszenv, bizalom, empátia, törődés, nyitottság, elfogadás, szeretet.

Épp emiatt van, hogy sokan nem hisznek a női-férfi barátságokban – ami nem teljesen alaptalan, hiszen gyakran alakulhat ki belőle szerelem, mint arról korábban már ITT írtunk.

Ünnepeld ma az igazi barátaidat, melyhez adunk egy kis ihletet a sztárvilágból.

Bette Midler és 50 cent

A színésznő az alapítója a New York Restoration Project elnevezésű non-profit szervezetnek, mely fákat ültet, parkokat és köztereket újít fel. Egy ilyen akció kapcsán találkozott Midler és a rapper még 2008-ban. Maguk is meglepődtek azon, mennyire egy hullámhosszon vannak. Azóta is barátok.

50 cent és Bette MidlerForrás: Getty Images/Brad Barket

Helen Mirren és Russell Brand

Az Arthur, a legjobb parti forgatásán találkoztak, és azóta is nagyon jó barátok. Tehát immár hét éve. Mirren egyszer azt nyilatkozta, hogy bár Brand rosszfiúnak tűnik, igazából egy imádnivaló fiúcska.

Russell Brand és Helen MirrenForrás: Getty Images/Stephen Lovekin

Eminem és Elton John

A 2001-es Grammy-díjátadón zenéltek együtt, kapcsolatuk pedig azóta is szoros. Mi sem tanúsítja ezt jobban, mint az, hogy a rapper Elton John tanácsát kérte, amikor rálépett a józanság útjára.

Elton John és EminemForrás: AFP/Hector Mata

Vince Vaughn és Robert Pattinson

A két színész között régóta tart a barátság, Vaughn mindig Pattinson mellett áll, akkor is vigasztalta mindenki Edwardját, amikor Kristen Stewart beismerte, hogy megcsalta őt.

Vince Vaughn és Robert PattinsonForrás: Getty Images

Emma Thompson és Arnold Schwarzenegger

A Junior forgatásán lettek barátok, mely 24 év távlatában is erős kötelék kettejük között.

Arnold Schwarzenegger és Emma ThompsonForrás: Getty Images/David M. Benett

Sophie Turner és Maisie Williams

A trónok harca két nővérét, Sansa és Arya Starkot alakító színésznők, a forgatás első napjától kezdve szinte elválaszthatatlanok voltak. „Meglátni és megszeretni”, akár ez is lehetne barátságuk mottója.

Maisie Williams és Sophie TurnerForrás: Getty Images/Kevork Djansezian

Lapozz, és nézd meg a további sztárbarátságokat!

Előző
  • 1
  • 2
Következő
Arnold SchwarzeneggerLeonardo DiCaprioRobert Pattinsonszerelemsztárbarátság