Szinetár Dóra szoptatós fotóval kampányol az anyatejes táplálás mellett az UNICEF-fel

Forrás: Pejkó Gergő -
UNICEF szoptatás Szamosi Zsófia Szinetár Dóra anyatej Hámori Gabriella
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szoptatás a legjobb a kisbabának és az anyának is, ezért kampányol az UNICEF mellett az anyatejes táplálás világnapján több híres magyar anyuka is, köztük Szinetár Dóra, Hámori Gabriella és Tomán Szabina.

Világszerte az anyatejes táplálás, az anyák és a gyerekek jogai mellett kampányol az UNICEF. Három színművész – egyben kisgyermekes anyuka - Hámori Gabriella, Szamosi Zsófia, Szinetár Dóra -, valamint Tomán Szabina üzletasszony is fontosnak találta, hogy az UNICEF Magyarország művészi képeinek segítségével támogassa a kampányt az anyatejes táplálás világnapján.

Ma van az anyatejes táplálás világnapja Forrás: Dreamstime

Vallják, az anyáknak joguk van ahhoz, hogy a mindennapos elfoglaltságaik intézése mellett táplálhassák gyermekeiket. A hat hónapon aluli gyermekek számára mindennél fontosabb, hogy anyatejhez jussanak, sok nő azonban a munka és a körülmények hatására feladja a szoptatást. A híres kismamák fotósorozattal kívánják bizonyítani: igenis lehet a mindennapok forgatagában is szoptatni. A szoptatás olyan természetes, bensőséges kapcsolat anya és gyermeke között – amely, ha a lehetőségek adottak rá -, mindkettőjük egészségét szolgálja.

Szinetár Dóra így kampányol az anyatejes táplálás mellett Forrás: Pejkó Gergő

Szinetár Dóra így fogalmazott:

ha valaki szeretné szoptatni a babáját, és ezt diszkréten meg tudja tenni, akkor ne kelljen erről lemondania mások prűdsége miatt,

Tomán Szabina is kampányol Forrás: Pejkó Gergő

Tomán Szabina: „

Számomra is nagyon fontos a megfelelő érzelmi kötődés kialakítása, hiszen nagy mértékben befolyásolja a későbbi anya-lánya kapcsolatot.

Szamosi Zsófia is fontosnak tartja az anyatejes táplálást Forrás: Pejkó Gergő

Szamosi Zsófia:

Fontosnak tartom, hogy egy édesanya bármikor, bárhol megadhassa ezt a gyermekének

Hámori Gabriella is az anyatejes táplálás mellett van Forrás: Pejkó Gergő

Hámori Gabriella:

A társadalom érdeke, hogy ne illesse rosszallással azt, ami egyértelműen tiszta és egészséges.

Az UNICEF és az anyatej

Az anyatejben minden olyan vitamin, ásvány, enzim és antitest megtalálható, amely a csecsemő fejlődéséhez és növekedéséhez szükséges. Az élet első hat hónapjában, nincs szükség sem külön itatásra (vízre sem!), sem kiegészítő táplálásra. Féléves kortól a babák már kaphatnak egészséges, a fejlődésüket segítő kiegészítő ételeket, de az anyatejnek – amennyiben ez lehetséges - kétéves korukig az étrendjük meghatározó részének kellene maradnia. Az UNICEF azt is tanácsolja, ha a gyerek igényli, akár éjjel is szoptassák meg az édesanyák. (...) Bár az anyatejes táplálás biztonságos és „költséghatékony", globálisan elmondható, hogy a nők csupán 43 százaléka ad kizárólag anyatejet a gyermekének féléves koráig. Ezt az arányt szeretné radikálisan növelni az UNICEF többek között felvilágosító kampányokkal, és a szoptatás ideális körülményeinek megteremtésével a kórházakban, a munkahelyeken és a köztereken.

Meghan Markle apja miatt válságtárgyalást tartanak a Buckingham-palotábanhttp://www.life.hu/sztarok/20180801-meghan-markle-apja-miatt-valsagtargyalast-tartanak-a-buckingham-palotaban.htmlA királyi családban válságtárgyalást tartanak, méghozzá Meghan Markle családja miatt. Sok bosszúságot okoznak a rokonai. TV + Sztárok--A szoptatás kultúrtörténete: fotókhttp://www.life.hu/csalad/20180731-a-szoptatas-anyatej-dajkasag-kulturtortenete-fotok.htmlAz újszülött anyatejjel való táplálásának fontossága sosem volt kétséges. Míg az állatok esetében e nélkül a kölykök nem maradhatnának életben, az embereknél erre már évezredek óta vannak alternatív módszerek. A szoptatás megítélése, fontossága és szerepe azonban koronként változott és változik ma is. A szoptatás mikéntje ugyanakkor sokat változott az elmúlt századokban. Nézzük meg tehát, a szoptatás kultúrtörténetét. CsaládOrigoHarmadik gyermekével várandós Billie Piper, a Ki vagy, Doki? egykori sztárjahttp://www.life.hu/csalad/20180801-harmadik-gyermekevel-varandos-billie-piper-a-ki-vagy-doki-egykori-sztarja.htmlHarmadik gyermekével várandós Billie Piper, aki a Ki vagy, Doki? és az Egy call girl titkos naplója című sorozatban vált népszerűvé. A színésznőnek és barátjának ez lesz az első közös gyermeke. Család--Hódi Pamela Natival készült szájrapuszis képe kiverte a biztosítékot néhány kommentelőnélhttp://www.life.hu/csalad/20180731-hodi-pamela-szajrapuszis-kepe-natival-kiverte-a-biztositekot-nehany-kommentelonel.htmlHódi Pamela legutóbbi fotójával nagyon felkavarta az állóvizet: a fotón szájrapuszit ad kislányának, ami nagyon nem tetszik néhány kommentelőnek. CsaládOrigoA hazai örökbefogadás jelene - Interjú a Gólyahír Egyesület elnökévelhttp://www.life.hu/csalad/20180729-a-magyarorszagi-orokbefogadas-jelene-interju-a-golyahir-egyesulet-elnokevel.htmlA Gólyahír Egyesületet 2000. március 11-én hozták létre a válsághelyzetben lévő várandós anyákért és gyermekeikért. Ez idő alatt 900 gyermek örökbe adását segítették. Tevékenységük azonban nem csak újszülöttek örökbeadására korlátozódik. Krízishelyzetben lévő anyáknak babaruhát, kiságyat, babakocsit, anyaotthonos címeket küldenek. Közel 280 tagjuk van. Az egyesület elnökével, Mórucz Lajosné védőnővel beszélgettem mindennapi munkájukról, tapasztalataikról és a hazai örökbefogadás gyakorlatáról. CsaládOrigoMagyarország a gyerekkereskedelem kiindulópontja és tranzitországa is egybenhttp://www.life.hu/csalad/20180730-magyarorszag-a-gyerekkereskedelem-kiindulopontja-es-tranzitorszaga-is-egyben.htmlA globális emberkereskedelem azonosított áldozatainak 28%-a gyermek – jelentette ki az UNICEF és az Emberkereskedelem Elleni Ügynökségek Közötti Együttműködési Csoport (ICAT). A szubszaharai, közép-amerikai és karibi térségben az azonosított áldozatok között a gyerekek aránya még ennél is magasabb, 64-62% közötti. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.