A legütősebb karácsonyi ajándékok kávérajongóknak

Forrás: Shutterstock -
karácsony ajándék ötlet kávé2018 kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt hihetnéd, hogy egy kávérajongónak egyszerű karácsonyi ajándékot adni, pedig ez koránt sincs így. Számtalan tényezőn elbukhatsz, de mi most egy kis összefoglalóval segítünk, hogy valódi mosolyt láss az ajándékcsomag kinyitása után.

Ki a hagyományos kotyogóst, ki a változatos kapszulást, és ki az élvezeteket hajszoló smart kávéfőzőket részesíti előnyben. Vannak, akik feketén, mások cukorral, mézzel, tejjel, tejhabbal, aromákkal szeretik inni a napi koffeinadagjukat, sőt sokan vannak, akik csupán az íz miatt fogyasztanak kávét, a koffeint pedig köszönik szépen, de kihagyják. A kávérajongók azonban egyben megegyeznek, nem telhet el úgy nap, hogy ne innának meg legalább 1-2 csésze fekete aranyat.

Válassz karácsonyi meglepetést az ajándékozott kávéfogyasztási szokásaihoz mérten!

Az örök úton lévő

Ő az, aki egész nap jön-megy, még a kávéját sem ér rá nyugodtan, ülve elfogyasztani. Számára egy utazós kávésbögre vagy termosz lesz a tökéletes választás. Ezekből már számtalan változat kapható a boltokban, így egész biztosan meg fogod találni a hozzá illőt.

Egy utazós kávésbögre vagy termosz tökéletes választás az örök úton lévők számára Forrás: Shutterstock

Az otthoni béke szerelmese

Számára a kávézás nem csupán egy forró ital szervezetbe juttatását jelenti. Szereti szép csészéből inni, elkészítését alapos odafigyeléssel végzi, kedveli az újdonságokat, de az is lehet, hogy a saját hagyományai rabja. Ehhez képest lepheted meg őt kávézási kellékekkel.

Az otthoni béke szerelmeseinek remek ajándék egy tejhabosító Forrás: Shutterstock

A nagyvilági kávégourmet

Ő sosem issza míves porceláncsészéből a kávét, a modern vonalat kedveli. Imádja a ritka, itthon kevés helyen kapható kávékülönlegességeket, így számára nem csupán használati tárgyakban gondolkodhatsz, de ritka aromájú kávékban is.

Egy nagyvilági kávégourmet számára válassz kávékülönlegességet Forrás: Shutterstock

Az irodai kávéfüggő

Ő az, aki otthon felhörpinti a reggeli adagját, hogy eljusson a munkahelyére, majd ott akár kétóránként is képes kávéért kimenni a konyhába. Számára ideális lehet akár egy vicces, szerelmes kávésbögre, vagy valamilyen aromás, de gyengébb kávékapszula-csomag – hiszen a túl sok koffein igen ártalmas lehet.

Az irodai kávéfüggő odáig lesz egy cuki vagy vicces bögréért Forrás: Shutterstock

Ezeken túl is vannak természetesen típusok, mi most csak a legevidensebbeket gyűjtöttük össze. Amire érdemes figyelned, hogy valóban olyan ajándékot válassz, amit ki tud használni az illető.

3 isteni, kávés süteményrecepthttp://www.life.hu/csalad/20181001-3-kaves-sutemeny-recept.htmlA kávét mindenki másképp szereti, így a kávés desszertek terén se várj két egyformát. Van, amibe frissen lefőtt fekete kell, de akad, ami megelégszik az instant kávéval. Vannak köztük édesek és krémesek, de akadnak roppanósan erősek is. Példaként három különböző stílusú és íz világú kávés sütemény receptet hoztunk. CsaládOrigoA kávéfogyasztás alapszabályai – Így idd a feketét!http://www.life.hu/csalad/20180901-a-kavefogyasztas-alapszabalyai-a-kave-hatasai.htmlA kávé az egyik legelterjedtebb drog, amit világszerte fogyasztanak az emberek, sőt függnek tőle. Nem kell azonban megijedned, semmiféle tartós károsodást nem okoz a szervezetben, sőt. Persze csak akkor, ha megfelelő keretek között és egészségi állapot mellett hódolsz a nemes szenvedélynek. CsaládOrigoSanta Claus, Joulupukki, Sinterklaas és társaik – Mikulás a világ körülhttp://www.life.hu/csalad/20181130-santa-claus-joulupukki-sinterklaas-es-tarsaik-mikulas-napi-es-karacsonyi-hagyomanyok.htmlNéhány nap múlva a Mikulás becsempészi apró csomagjait a gyerekek cipőcskéibe. Talán nem is gondolnánk, de Európa különböző vidékein más és más formában és kísérettel tűnik fel a „kedves, öreg Télapó". Izlandtól Spanyolországig eredtem a fehérszakállú nyomába. CsaládOrigoSztárok, akik egy filmforgatáson ismerték meg a nagy Őthttp://www.life.hu/csalad/20181115-szineszek-es-szinesznok-akik-egy-filmforgatason-ismertek-meg-a-nagy-ot-hazassag.htmlSok munkakapcsolat mélyül el: a románc szerelemmé alakul, majd házassággal végződik. Nincsenek ezzel másként a színészek sem, ahol szinte adja magát, hogy a meglévő kémia végezze a dolgát. A következőkben olyan színészeket hoztunk, akik számára egy film hozta el a nagy Őt. Család--Szénfekete, alkoholos sütemény, szigorúan csak felnőtteknek: recepthttp://www.life.hu/csalad/20181004-szenfekete-vorosboros-csokolades-sutemeny-csak-felnotteknek-recept.htmlEz a sütemény kiváló, ha meg akarod lepni a párodat, valami különlegessel szeretnél előrukkolni egy baráti összejövetelen, vagy épp gőzerővel készülsz a halloween megünneplésére. Alkoholos, csokoládés döbbenet következik. CsaládOrigoCsalád és karrier – Interjú a Sanofi gyógyszercég vezérigazgatójával, Szörényi Beátávalhttp://www.life.hu/csalad/20181008-csalad-anyasag-es-karrier-interju-a-sanofi-gyogyszerceg-vezerigazgatojaval-szorenyi-beataval.htmlAmikor egy nőnek gyermeke születik, új, eddig ismeretlen feladattal találja szemben magát. Minél előbb meg kell tanulnia, hogyan zsonglőrködjön munka és családi élet között. A szakmai sikerekről és a karrierépítésről azonban az után sem kell lemondanunk, hogy anyává válunk. A Sanofi gyógyszercég vezérigazgatóját, Szörényi Beátát vezető pozícióról, feladatok összehangolásáról és társadalmi szerepvállalásról egyaránt kérdeztem. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.