Ünnepek alatt fogan a legtöbb magyar baba

Forrás: Shutterstock -
karácsony fogantatás teherbeesés ünnepek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tíz leggyakoribb születésnapból hét szeptember 19. és 26. között van, ez pedig azt jelenti, hogy a karácsonyi ünnepek alatt fogan hazánkban a babák nagy része.

A KSH adatai szerint a hét leggyakoribb születésnap szeptember 19. és 26. közé esik, vagyis a legtöbb magyar baba a karácsonyi ünnepek alatt fogan. A stresszmentes, nyugodt környezet, az ünnepi vagy nyaralási időszakok kedveznek a legjobban a megtermékenyítésnek, az év utolsó két hete is ilyen – írja a 24.hu.

Karácsonykor fogan a legtöbb magyar baba Forrás: Shutterstock

Az általuk megkérdezett nőgyógyász szakorvos közel 40 éves tapasztalata szerint a nemzeti ünnepek, hosszú hétvégék után mindig gyakoribb, hogy a menstruáció kimaradása miatt keresik fel őt a nők. Az elkövetkezendő hetek tehát alkalmasak azoknak, akik babaprojektet terveznek, az egyetlen, ami fontos, hogy idegeskedés nélkül, békében töltsék az elkövetkezendő napokat, hiszen ez a szeretet ünnepe.

Meseszerű karácsonyi képeket készítettek kórházban fekvő gyerekekrőlhttp://www.life.hu/csalad/20181216-meseszeru-karacsonyi-fotokat-keszitettek-korhazban-fekvo-gyerekekrol.htmlA karácsonyt valóban körbelengi az a fajta szeretet és együttérzés, amellyel az év ezen időszakában könnyebben segítünk másoknak. Korábbi cikkünkben mi is írtunk az adományozás értékéről, most pedig ennek egy igen érdekes formájáról adott hírt a Bored Panda. CsaládOrigoWeisz Fanni és Hajmásy Péter a családalapításra készülhttp://www.life.hu/csalad/20181217-weisz-fanni-es-hajmasy-peter-a-csaladalapitasra-keszul.htmlA családalapítást tervezi Weisz Fanni és Hajmásy Péter. Nemrégiben egy genetikusnál jártak, hogy megtudják, mennyi esély van arra, hogy siket gyermekük szülessen. CsaládOrigoIrigység és depresszió - Ezzel jár, ha karácsonykor posztolsz a közösségi felületekrehttp://www.life.hu/csalad/20181214-irigyseg-es-depresszio-ezzel-jar-ha-karacsonykor-posztolsz-a-facebookra.htmlKarácsony táján könnyen támadhat olyan érzése a gyanútlan netezőnek, hogy rajta kívül mindenki másnál ragyog a lakás, illatozik a saját készítésű halászlé, és meghittség tölti be az otthonokat. Mielőtt azonban átadnánk magunkat az önsajnálat, a keserűség és az irigység érzésének, érdemes egyet hátrébb lépve, kellő távolságból rátekintenünk a fényesre pucolt idővonalakra és látszatéletekre. CsaládOrigoVV Seherezádé megmutatta jóképű kisöccséthttp://www.life.hu/csalad/20181217-vv-seherezade-megmutatta-jokepu-kisoccset.htmlSokan emlékeznek még a ValóVilág-villa egykori lakójára, VV Seherezádéra, aki csodás alakjával is meghódította a férfinézők szívét. Ma már táplálkozási tanácsadóként dolgozik, és most megmutatta helyes kisöccsét. Család--Kulcsár Edinát azzal vádolták, hogy nem szoptat, most rácáfolthttp://www.life.hu/csalad/20181217-kulcsar-edinat-azzal-vadoltak-hogy-nem-szoptat-most-racafolt.htmlKulcsár Edina szerint valaki azt írta neki, hogy valójában nem is szoptatja a gyermekét. A szépségkirálynő most visszavágott: megmutatta, hogyan táplálja a kis Medoxot. CsaládOrigoSzörnyű karácsonyi fotók: van, amikor nem jó visszanézni a családi képekethttp://www.life.hu/csalad/20181217-szornyu-karacsonyi-fotok-van-amikor-nem-jo-visszanezni-a-csaladi-kepeket.htmlSzámos család dönt úgy, hogy a friss családi fotó elkészítéséhez a karácsony a legmegfelelőbb időszak. Ám nem mindig gondolkodnak a megszokott sémákban. A kísérletezésnek pedig az az eredményre, hogy sokszor nem jó visszanézni az elkészült kínos képeket. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.