12 nap különbséggel születtek meg az ikrek

ikrek koraszülött szülés gyerekek ikerpár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi orvosi csodát produkált egy brit édesanya: ikreit 12 nap különbséggel hozta a világra.

A 32 esztendős Vicky ikrekkel volt várandós, és a 26. hétig minden rendben ment a terhességével, ekkor azonban váratlanul megindult a szülés. Az egyik baba világra is jött, majd az orvosok megszakították a szülést. Ez az eljárás nagyon veszélyes, fertőzésveszéllyel jár és kérdéses volt, hogy a második baba túléli-e egyáltalán. Végül a pici még 12 napig édesanyja pocakjában maradt és csak utána született meg.

Az idősebbik kislány születésekor mindössze 680 grammot nyomott, nővére pedig 1,12 kilogrammot. Szerencsére az ikrek azóta szépen gyarapodnak és egészségesek.

Még ma is alig hiszem el: az egyik kicsi megszületett, és a másik bent maradt. Nem tehettem mást, csak reménykedtem és imádkoztam, hogy minden rendben legyen” – nyilatkozta az anyuka a DailyMailnek.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.