Mohamed Aida 43 évesen, két gyerek mellett indul az olimpiai éremért

anyaság család gyermek olimpia Mohamed Aida érem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olimpiai éremre tör 43 évesen Mohamed Aida tőrvívó. Néha úgy érzi magát a megfiatalodott válogatottban, mint tyúkanyó a csibéi között. Két gyermeke nevelése mellett készül az olimpiai éremért folytatott küzdelemre.

"Megfiatalodott a válogatottunk, néha úgy érzem magam, mint tyúkanyó a csibéi között" - mondta a Borsnak Mohamed Aida tőrvívó, aki márciusban ünnepli 43. születésnapját. Szeretne ott lenni hetedik olimpiáján, és érmet szerezni.

Azt mondja, leginkább csapatban esélyes az indulásra, bár az esetleges utazók közé is nehéz bekerülni. Kétgyermekes édesanyaként készül a megméretésekre, mondhatni egyedül neveli gyermekeit, hiszen a Kanadában élő férjével távházasságban él.

Mohamed Aida az amerikai Nzingha Prescod ellen a legjobb 16 közé jutásért vívott mérkőzésen Forrás: MTI/Kollányi Péter

"Most is rohanok. Edzés után bevásárolok, orvoshoz kell mennem, a gyerekek sem hiányozhatnak az úszásról, majd amikor már lefeküdtek, be kell pakolnom, hiszen Párizsba utazunk a Világkupára. Nem is tudom, mi volna, ha édesanyám nem segítene!" – fogalmazott Aida. Erőt ad neki, hogy érmet nyerhet az olimpián, annyit edz, amennyit csak bír.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.