Harry herceg el akart utazni apjával Lady Diana holttestéért

2019.02.05. 10:30

Még csak 12 éves volt Harry herceg, amikor édesanyja, Lady Diana Franciaországban autóbalesetben elhunyt. Az ifjú herceg édesapjával akart tartani, hogy visszavigyék édesanyja holttestét Angliába, de Károly herceg ezt nem engedte.

Autóbalesetben hunyt el 1997-ben Lady Diana. Kisebbik fia, Harry herceg ekkor még csak 12 éves volt. Ő is és Vilmos herceg is nagyon kötődtek édesanyjukhoz, Harry pedig édesapjával akart tartani, aki Franciaországba ment azért, hogy visszavigye Diana holttestét Angliába. 

A Mirror értesülései szerint Károly herceg ezt nem engedte meg. „A királynő és Károly herceg is azt mondták, hogy a fiúk védelme az első” – mondta Richard Kay újságíró, Diana barátja. 

Vilmos és Harry herceg, valamint édesapjuk, Fülöp herceg megnézik a Dianát gyászolók virágait, ajándékaitForrás: WireImage/1997 Anwar Hussein/Anwar Hussein

Ehelyett Károly herceg a walesi hercegnő testvéreivel utazott el, hogy visszahozza volt felesége földi maradványait. „Károly elhatározta, hogy ő maga megy el érte. Ez meglepő és bátor tett volt, hiszen már nem volt Diana férje, de a fiai apjaként ott kellett lennie” – emlékezett vissza Richard Kay. 

Károly hercegHarry hercegDiana hercegnőLady Dianahalálholttest