Hazatérhetett a világ legkisebb súllyal, 268 grammal született fiúcsecsemője

Forrás: Shutterstock -
Születés koraszülött csecsemő császármetszés család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fél évet töltött kórházban a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemője. Mindössze 268 gramm volt, amikor világra jött, most hazaengedték. 

Fél évvel ezelőtt jött a világra a világ legkisebb súllyal született fiúcsecsemője Tokióban. Most hazaengedték a kórházból. A baba már teljesen egészséges – írja a 24.hu a Japan Timesra hivatkozva.

A várandósság 24. hetében nem gyarapodott a kicsi testsúlya, az orvosok úgy ítélték meg, hogy veszélyben van az élete, így sürgősségi császármetszéssel segítették világra. Annyira apró volt a maga 268 grammjával, hogy elfért két tenyérben. A koraszülött intenzív osztályon megerősödött, idővel áttértek a természetes táplálásra.

Hazaengedték a 268 grammal született csecsemőt (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Az Iowai Egyetem vezeti a Tiniest Babies Registry nevű honlapot, amelyen regisztrálják a világ legkisebb testsúllyal született, életben maradt gyermekeit. Az előző rekorder 274 grammal jött a világra, a lányok között pedig 252 grammos csecsemő a csúcstartó, aki 2015-ben nézhetett először a szüleire.

Az ilyen kis súllyal született babák túlélési esélye igen csekély, különösen a fiúk esetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.