Ritka jelenség: másodszor ismertek fel másfél petéjű ikerpárokat

Szülőkön múlik, szeretik-e majd egymástForrás: Shutterstock -
ikrek Születés orvos család gyermek másfél petéjű ikrek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ismerünk egypetéjű és kétpetéjű ikerpárokat is, ám csak kevesen tudnak róla, hogy léteznek másfél petéjű ikrek is. A világon másodszor ismertek fel ilyen ikreket, akik nem hasonlítanak egymásra jobban, mint az átlagos testvérek. 

Ausztráliában Nicholas Fisk professzor ismerte fel azt a másfél petéjű ikerpárt, akiket a második ilyen testvérpárként jegyeznek a világon.

Az egypetéjű és a kétpetéjű ikrek között helyezkednek el. Édesanyjuk részéről egypetéjű ikrek, édesapjuk DNS-ének azonban csak egy részén osztoznak. A kisfiú és a kislány ma már négyévesek.

És bár nem ők az első ilyen ikerpár a világon, hiszen másodikként jegyezték őket, de ők az elsők, akiknél ezt már az anyaméhben megállapították – írja a Newsroom. Minden bizonnyal az édesanya petesejtjét egyszerre termékenyítette meg az édesapa két spermiuma.

A másfél petéjű ikrek nem hasonlítanak egymásra jobban, mint más testvérek.

A másfél petéjű ikrek nem hasonlítanak jobban, mint más testvérek (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

A féltékenység pszichológiája – Kezeld vagy lépj ki a kapcsolatbólhttp://www.life.hu/csalad/20190228-a-feltekenyseg-pszichologiaja-kezeld-vagy-lepj-ki-a-kapcsolatbol.htmlA házasságok, párkapcsolatok jelentős hányadában jelen van a féltékenység. Ez egy teljesen természetes érzés, nem kell tehát megijednünk, ha magunkban vagy társunkban felfedezzük a zöld szemű szörnyeteget. Érdemes viszont korlátok közé szorítanunk érzelmeinket, mielőtt visszavonhatatlan károkat okoznánk. CsaládOrigoCsobot Adél imád anya lenni, de olykor hiányoznak neki a spontán pillanatokhttp://www.life.hu/csalad/20190301-csobot-adel-imad-anya-lenni-de-olykor-hianyoznak-neki-a-spontan-pillanatok.htmlCsobot Adél imád anya lenni, de őszintén vallott arról, hogy néha hiányoznak neki azok a spontán pillanatok, amelyek a gyermekeik születése előtt megadattak neki. CsaládOrigoPataki Zita férjének már van egy lánya: eddig titkoltákhttp://www.life.hu/csalad/20190301-pataki-zita-ferjenek-mar-van-egy-lanya-eddig-titkoltak.htmlPataki Zita és férje keményen küzdenek azért, hogy gyermekük legyen, a kilencedik és egyben utolsó lombikprogramjuk a végéhez közelít. Most azonban kiderült, hogy van már egy nagylányuk, Attila előző házasságából született lánya. Család--Kovács Patrícia színésznő a válásáról mesélt: jól jöttek ki a különköltözésbőlhttp://www.life.hu/csalad/20190301-kovacs-patricia-szineszno-a-valasarol-meselt-jol-jottek-a-kulonkoltozesbol.html9 év után tavaly vált el egymástól Kovács Patrícia és férje. Még a közvetlen környezetük is meglepődött a szakításon. A színésznő egy televíziós műsorban árulta el a részleteket. Család--Szakmák, amelyekkel jól kereshetsz, és előny, ha nő vagyhttp://www.life.hu/csalad/20190227-szakmak-munkak-melyekkel-jol-kereshetsz-es-elony-ha-no-vagy.htmlA kettős mérce, azaz a férfiak előnyben részesítése számtalan állás terén sajnos még napjainkban is igen gyakori. A bérek közti különbségekről nem is beszélve. Vannak azonban olyan szakmák, pozíciók, amelyek betöltésénél előny, ha nő a jelentkező – nem mellékesen pedig tisztességesen is lehet velük keresni. Ezekből gyűjtöttünk össze hármat. CsaládOrigoÖssze kellett varrni egy kislány fejét, miután bántalmazta az óvónőhttp://www.life.hu/csalad/20190228-ossze-kellett-varrni-egy-kislany-fejet-miutan-bantalmazta-az-ovono.htmlMegragadta a gyermeket, majd a földre taszította egy óvónő Missouri államban. A gyermek fejét 7 öltéssel kellett összevarrni. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.