Bálint gazda hamarosan 100 éves lesz, most a házasságáról mesélt

Fotó: csudai Sándor/Origo -
házasság Bálint György család szerelem Bálint gazda születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan a 100. születésnapját ünnepli az ország Bálint gazdája, dr. Bálint György. A kertészmérnök még ma is dolgozik, cikkeket ír, előadásokat tart. Most 27 évvel fiatalabb feleségével, Antóniával meséltek arról, hogyan élik mindennapjaikat. 

"Mindig mondom Gyurkának, eddig éltél az országnak, a mezőgazdaságnak, ezért nagyon becsüllek, de élj most már egy kicsit nekem is!" A Balatonon van egy kis nyaralónk, az elmúlt években egyszerre négy napnál többet nem tudtunk ott tölteni, mert nincs rá idő" – mesélte a Story magazinnak dr. Bálint Györgynek, az ország Bálint gazdájának felesége, Antónia asszony.

A kertészmérnök hamarosan 100. születésnapját ünnepli. Még ma is rendszeresen ír cikkeket, előadásokat tart, Facebook-oldalának pedig több mint 400 ezer követője van. Bálint gazda azt mondja, való igaz, hogy dolgozik, de többet van otthon, mint az elmúlt években. Jogosítványa már nincs, nagyon hiányzik neki a vezetés.

Bálint gazda 21 éve vette feleségül Antóniát Fotó: csudai Sándor/Origo

"Az előző két házasságomban én viseltem a nadrágot, én voltam a család feje, most Antóniával ez megváltozott. Immár ő a család feje. Erős akaratú nő, mellette meggyöngültem. Valószínűleg ez a korral jár. Arról is leszoktam, hogy megpróbáljak ellentmondani, inkább hallgatok" – mondta a lapnak Bálint gazda, aki a mezőgazdasági könyvkiadónál ismerte meg a feleségét. Huszonegy évvel ezelőtt házasodtak össze.

"Gyurka roppant sármos férfi volt, most is az, de megmondom őszintén, engem az eszével vett le a lábamról" – fogalmazott Antónia asszony. "Soha nem voltam rá féltékeny. A mai napig, amikor megyünk valahova, fiatal hölgyek ölelik, csókolják. Mindig mondom, nyugodtan puszilgassák, nekem fiatalítják, de oda nem adom senkinek" – nevetett dr. Bálint György felesége, Antónia.

Tavaly lapunk is készített interjút a 99 éves Bálint gazdával. Ha kíváncsi vagy rá, kattints ide!

A nő, aki adta-vette a gyerekeket, és így több ezer család életét tette tönkre (18+)http://www.life.hu/csalad/20190529-gyerekkereskedelem-egy-no-tobb-ezer-csalad-eletet-tette-tonkre-18.htmlA gyermekre vágyó nők a végsőkig elmennének azért, hogy gyerekük legyen. Nem volt ez másként néhány évtizeddel korábban sem. Egy asszony jó pénzért teljesítette a gyermektelen nők kívánságát, és hogy közben ezt gyerekrablásokkal és kisdedek meggyilkolásával tudta elérni, az őt cseppet sem zavarta. CsaládOrigoCooky szerelme, Szécsi Debóra bikiniben mutatta meg babapocakját – Fotóhttp://www.life.hu/csalad/20190531-cooky-szerelme-szecsi-debora-bikiniben-mutatta-meg-babapocakjat.htmlCooky és Debóra második közös gyermeküket várják. CsaládOrigoJobb ember leszek! mozgalom: így sikerült a májusi kihívás nekünkhttp://www.life.hu/csalad/20190531-jobb-ember-leszek-mozgalom-igy-sikerult-a-majusi-kihivas-nekunk.htmlMellém állt a szerencse, amikor a Jobb ember leszek! mozgalom májusi kihívását húztam ki a kalapból, merthogy nagyon is hiszek az apró figyelmességek erejében. CsaládOrigoŐszintén beszélt az anyaság első időszakáról Tücsihttp://www.life.hu/csalad/20190531-oszinten-beszelt-az-anyasag-elso-idoszakarol-tucsi.htmlSzinte virágzik a boldogságtól Tücsi, aki alig két hónapja adott életet kislányának. A csinos anyuka kicsattanó formában sürög-forog, pedig nem ritka, hogy éjjelente órákig ébren van a frontok alatt nehezen alvó Narával. Örömét azonban az éjszakázások sem vehetik el, főleg, amióta kedvese, Sofi is minden percét a családjával töltheti. Család--Tóth Gabi elárulta, mikor érkezik a babájukhttp://www.life.hu/csalad/20190531-toth-gabi-elarulta-mikor-erkezik-a-babajuk.htmlTóth Gabi maga mögött hagyta a rosszulléteket, és végre tudja élvezni a várandósságot. Az énekesnő a kisbabájáért minden koncertjét lemondta, és elárulta, mikor érkezik a pici. CsaládOrigoA cirkuszi szörnyszülött, Mary, torz külsejével tudta eltartani gyermekeithttp://www.life.hu/csalad/20190528-a-cirkuszi-szornyszulott-mary-torz-kulsejevel-tudta-eltartani-gyermekeit.htmlNem meglepő, hogy egy édesanya bármit hajlandó megtenni azért, hogy a gyermekeit biztonságban tudja. Akár még nevetség, elszörnyedés tárgyává is képes tenni magát, ha ez marad az egyetlen lehetősége. Mary Ann Bevan élete egy betegség következtében igazi tragédiává vált, ő mégis hatalmas akaraterőről tett tanúbizonyságot. Ismerd meg az egyik legfantasztikusabb anya történetét. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.