Pillants a színfalak mögé – 10 teljesen különböző munka tapasztalatai

HR bébiszitter animátor táncoslány munka állás dolgozni munkatapasztalat recepciós pedagógus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évi abban a különleges helyzetben van, hogy igen sok mindenhez ért, és elég sokat élt már ahhoz, hogy tapasztalatként fogja fel ezeket az „élményeket". A most 41 éves, kétgyermekes anya a számára legmeghatározóbb munkáiról mesélt, melyek egy részét bárki képes elvégezni, egy másik részéhez azonban adottság vagy megfelelő végzettség kell. Őszinte, erősen szubjektív és sokféle – így lehetne jellemezni a most következő sorokat.

Évi nem szerette volna, ha a beszélgetésünk alatt fotó készül róla, úgy véli ugyanis, hogy ez a fajta nyíltság és egyes munkái jellege hátrányt jelenthetne a mostani munkahelyén.

Sosem tudhatod, hogy ki áll veled szemben. Sosem tudhatod, hogy ki miért dolgozik.

„Volt idő, amikor sorscsapásként éltem meg azt, hogy ennyi területen kellett már helytállnom. Ma inkább szerencsésnek érzem magam azért, amiért képes vagyok ennyi szemüvegen keresztül látni a világot.

Az emberek többsége diákként sok mindenbe belekóstolhat, aztán pályára lépve elindul a karrierépítés útján. Én nem így tettem. A legértékesebb tapasztalatom mindebből az, hogy nyitottnak kell lenni mások felé, sosem tudhatjuk ugyanis, hogy ki áll velünk szemben. Bár a szakmai szerepeink is hozzánk tartoznak, nem a munkánk határozza meg azt, hogy kik vagyunk. A munka arról ad visszajelzést, mire vagyunk képesek és hajlandók az életben.

Kotorássz állatokban milliós fizetésért - Bemutatjuk a legbizarrabb munkákat


Te elégedett vagy a munkáddal? Ha váltani szeretnél, érdemes alaposan utánakérdezni az olyan álláshirdetéseknek, mint a „Szeretnél kikerülni az őrjítő mókuskerékből, és a munkádat a természetben, állatok között végezni? Szeretnél átlagon felüli bért keresni, miközben szórakozol? Gyere hozzánk inszeminátornak!", mert a végén, gyanútlanul egy állat alfelénél találod magad egy csővel. Olvasd tovább!

Takarítónő

Tudtad-e, hogy egy takarítónő órabére akár magasabb lehet, mint egy telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó munkatársé? Bár ezen meg szoktak lepődni, azt már kevesebben tudják, hogy egy takarítónő ritkán tud napi 8 órában munkát végezni. Hogy miért? Legfőképp azért, mivel igazodnia kell a különböző munkáltatóinak igényeihez, akik többnyire meghatározzák azt, mely napokon vagy napszakban tartanak igényt a takarításra. Ezeket összehangolni mindig kihívás, az utazás pedig szintén értékes órákat vehet el. A takarítás fárasztó tevékenység, így számolni kell az egyéni fizikai határokkal is. Kevesebben vannak ugyanakkor, akik főállásban takarítanak. A legtöbben ugyanis jövedelemkiegészítésként tekintenek erre a munkára, így könnyen lehet, hogy bölcsődében dolgozó kisgyermeknevelő, akinek a gyermeked gondozása volna a feladata, vagy a recepciósotok az irodában pihenés helyett szabadidejében takarít egy magánlakásban.

Pincér

A pincérnő (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy az a pincér, aki az étteremben kiszolgál, talán már 10. órája rója a köröket a konyha és az asztalok között anélkül, hogy evett volna, vagy a mosdóba eljutott volna? Mégis mosolyog rád, és igyekszik kedves maradni akkor is, amikor gorombán viselkednek vele. Sokan közülük hivatásuknak érzik azt, amit csinálnak, másokat a megszokás tart a pályán. Mégis annak az anyának ugyanúgy hiányoznak a gyermekei, mint bárki másnak, a javadalmazás pedig hosszú távon nem enyhíti a bűntudatot, amiért esténként nem tud jóéjtpuszit adni nekik. A munkarend nem hagy felmentést az ünnepnapok alól sem, és ha gond van, bizony a szabadnapodon is berendelhet az üzletvezető. Nőként udvariasnak kell maradni akkor is, ha a férfi vendégek épp megjegyzéseket tesznek, és el kell viselni azt is, ha egy vendég nem tud különbséget tenni szolgálás és kiszolgálás között.

Recepciós

Tudtad-e, hogy egy recepciós jelenti az intézmény lelkét? Ő az, akinek mindenről tudnia kell, naprakész információkkal kell rendelkeznie a munkatársakról, a tevékenységekről, a mindennapi operatív folyamatokról. Ő az intézmény arca: az első személy, akivel telefonon vagy személyesen kapcsolatba kerül az ügyfél, a vendég. A recepciósnak – területtől függően – megfelelő szakmai ismeretekkel kell rendelkeznie. Nem csupán tájékoztatást ad, hanem intézkedéseket is hoz, miközben végig ő áll kapcsolatban azzal, aki az intézményhez fordult. A változó munkarend, az akár ünnepnapokat is érintő munkaórák alakulása kedvezőtlen hatással lehet a magánéletre. Mégsem ritka, hogy valaki hosszú éveket szenteljen ennek.

Fotós

A fotós (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy az, aki autodidakta módon elsajátítja a fotózás technikai ismereteit, időt, energiát és pénzt áldoz arra, hogy a megfelelő technika beszerzése után a gyakorlatba is átültesse a tapasztalatait, nem adhat számlát a tevékenységéről? Azt csak azok tehetik meg, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel. Hiába az akár évtizedben mérhető tapasztalat, vissza kell ülnie az iskolapadba annak, aki hivatalosan is a fotózásból szeretne megélni. Pedig ezt a legtöbben hobbiként kezdik, és nem szakmaként választják. Folyamatosan tanulnak, fejlődnek, képzik magukat online kurzusokon, vagy más szakértők segítségével. Aztán amikor eljönne a pillanata annak, hogy a befektetésből profitálni is szeretnének, a törvényi szabályozás akadályt gördít eléjük. Annak, aki ezt a pályát választja, tudatosnak kell lennie. Többévnyi fotózás után ugyanis az iskolapadban hallottak különösen unalmasnak és idejétmúltnak tűnhetnek.

Gondolnád, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton dolgozó csak kijelölt időben mehet mosdóba? Lapozz a további meglepő tapasztalatokért!

Táncosnő

A sztriptíztáncosnő (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy a táncos lányok jövedelme – sok más szakmához hasonlóan – szintén teljesítményarányosan növekszik? A megnevezéssel ellentétben nem a tánc jelenti a fő bevételi forrást, sokkal inkább a konzumálás. A vendégek fogyasztásra ösztökélése vagy számukra az ún. privát táncok kiajánlása az, amivel valójában keresni lehet. A táncos lány nem egyenlő az örömlánnyal, bár tény, lehet a kettő között átfedés. A szemérem azonban biztosan akadályt jelenthet, hiszen a ledér öltözet, a fedetlen keblek vagy akár a meztelenség részét képezi a munkakörnek. Egy átlagos vendég azonban ritkán érintheti meg a táncos lányokat. Erre többnyire kamerákon keresztül ügyelnek az üzemeltetők, és szükség esetén közbelépnek.

A táncos lányok közül többen átmeneti lehetőséget látnak ebben a munkában, míg mások a lehetőségeik beszűkülése okán választják az éjszakát. A diplomája megszerzéséért dolgozó fiatal lány éppúgy kipróbálhatja magát ezen a területen, mint a gyermekét egyedül nevelő édesanya. Nem ritka az sem, hogy valaki a normál munkája mellett táncol heti egy-két alkalommal. A táncos lányok között ritka a szolidaritás, hiszen bizonyos helyzetekben egymás versenytársainak tekinthetők, az üzletvezető felelőssége épp ezért jelentős. A kemény szavak vagy a verbális dorgálás sem ritka az éjszakában.

Telefonos ügyfélszolgálatos

Tudtad-e, hogy a telefonos ügyfélszolgálatnál dolgozók számára egy program mondja meg, mikor használhatják a mosdót? A hívásfogadás folyamatos. Azokat egy automata kapcsolja a munkatársakhoz, így csak akkor lehet felállni a monitor elől, amikor szünet van. Egyszerre pedig nem lehet szüneten minden ügyfélszolgálatos, ezért a program az óránként kötelező 10 perces szünetet meghatározott rendszer szerint osztja ki.

A stressz magas, ahogyan az elvárások is. Az ügyfelet mindig megfelelően kell tájékoztatni. Aki téved, a mozgóbérével felelhet. Az ügyfelek pedig ingerültek, frusztráltak. Gyakran az ügyfélszolgálatoson vezetik le a dühüket, épp ezért a fluktuáció mértéke magas. Ezt a munkát jellemzően átmeneti időszakra választják azok, akik nem ritkán hosszú heteken keresztül tanulnak, majd pedig vizsgáznak, mielőtt először kiülhetnének hívást venni.

Animátor

Az animátor (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy az az animátor, akire a gyermekedet bízod egy-egy játszóházban, kevesebbet keres óránként, mint az a diák, akitől a sült krumplidat vásárolod egy gyorsétteremben? Cserébe napi 8 órában hallgatja azt a gyermekzsivajt, ami a legtöbb szülő számára másfél-két óra után már terhes. Mégis derűs és türelmes, kezeli a konfliktusokat, és lelkesíti a gyermekeket. Látja, milyen nevelési hibákat követnek el a szülők, közbe azonban nem avatkozik. Nem lépi át a kompetenciahatárait. Tisztában van a változással, amit az elmúlt évek hoztak. Tapasztalja, hogyan menekül a szülő azonnal a telefonja képernyője elé, amint egy pillanatra leveszik a válláról a gyermekfelügyelet terhét. Hogyan tölti fel cukrozott üdítővel a gyermeke szervezetét víz helyett, aztán csodálkozik azon, hogy nem bírja kivívni a figyelmét. Az animátorok többsége diák vagy fiatal, aki még keresi a helyét a világban. Egyre többen vannak azonban, akik valóban a szakma elkötelezettjei.

Kíváncsi vagy, hogy milyen pedagógusként 8-10 órán át érettségiztetni szünet nélkül, vagy hogy mennyit keres egy bébiszitter? Lapozz!

Emberierőforrás-menedzser

A HR-menedzser (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy egy HR-esnek egy multinál lényegesen több idejét viszi el a munkájának demonstrálása a csoportvezetője vagy a kollégái felé, mint maga a valós munkavégzés? Olykor bosszantóan torzak az arányok. A prezentációk, a beszámolók, a kör-e-mailek, a megbeszélések, az önmagunk számára kitalált projektek... mintha az egész rendszer abban lenne érdekelt, hogy ne legyen időd munkaidőben a munkádra. Daráló, melyben a közepesen rosszul teljesítők hosszú távon elvegetálhatnak, az ambiciózus és törtető – szakmailag akár kevésbé tehetséges – munkatársak hamar előrejuthatnak a ranglétrán, míg az önmegvalósítást megcélzó dolgozók hamar kihullhatnak a rendszerből. Semmi sem demotiválóbb annál, mint amikor egy ember azzal szembesül, hogy a munkájának valójában nincsen értelme. A multiknál dolgozók számára az egyik legnagyobb kihívás talán éppen az, hogy megtalálják a munkájukban azt, ami nem a pénzcsinálásról, hanem az értékteremtésről szól.

Pedagógus

Tudtad-e, hogy az a pedagógus, aki az érettségi bizottság tagját képezi, több napon keresztül, gyakran 8-10 órán keresztül hallgatja a szóbeli feleleteket? Egy-egy diák 3-4 órát is bent tölthet a teremben, az a pedagógus pedig, akinek sok felelője van, ritkán teheti meg azt, hogy elhagyja a vizsgatermet. Pedig a fiziológiai szükségletek mellett természetszerűen jelentkezik a mentális fáradtság is, mígnem eljön az a pont, amikor úgy érzi, képtelen tovább figyelni. Kínlódás ez tanárnak-diáknak egyaránt, melynek során az érettségi elnöke nem több puszta adminisztrátornál, aki jelenlétével hitelesíti a rendszer működését. Az érettségin a diákok ma csupán arról adnak visszajelzést, milyen hatásfokkal mélyültek el az érettségi tételeik elsajátításában. Lexikális tudás előhívása az érettségi, miközben a pedagógus arra volna kíváncsi, mi érdekli a diákját, abban mennyire mélyült el, és mit képes ebből megmutatni egy-egy felelet formájában azok számára, akik ez elmúlt években végigkísérték őt az úton, aminek során kajla kamaszból fiatal felnőtté ért.

Bébiszitter

A bébiszitter (Illusztráció) Forrás: Shutterstock

Tudtad-e, hogy egy nyelveket beszélő, képzett bébiszitter heti 20 óra munkával többet kereshet, mint egy főállású kisgyermekgondozó? Míg a jövedelme magasabb, addig a stressz mértéke kisebb. Nincs fenntartói ellenőrzés, sem pedig adminisztrációs kötelezettség. Nincs csoportszoba-díszítés és fejlődésinapló-vezetés. 6-12 gyermek helyett általában 1-2 gyerekre kell figyelni. Az ő igényeik megismerése után a róluk való gondoskodás is lényegesen kevesebb munkát jelent. A futószalag jellegű gondozási műveletek helyett végre a gyermek kerül a középpontba. Az "egyéni bánásmód" kifejezés is értelmet nyer. Bár a végzettség önmagában még nem szavatolja azt, hogy a gyermek, a család és a bébiszitter kölcsönösen jó együttműködésre képesek egymással. A képzett szakemberek mellett ebben a munkakörben fordul meg talán a legtöbb diák, vagy még képződő fiatal."

„Engem arra tanítottak az évek, hogy a nyitottság és az egymás iránti tisztelet az, ami számít. A munka pedig egy eszköz, amivel mindeni úgy él, ahogyan a szándékai és a lehetőségei éppen engedik." – Évi

Nem tudhatod, hogy az a csinos nő melletted a metrón esténként nem monokiniben és platformszandálban forog-e egy rúd mellett. Nem tudhatod, hogy annak az embernek, aki a kádadat sikálja hétről hétre, nincs-e több diplomája, mint épp neked. Nem tudhatod, hogy az, akire a csecsemődet bízod, korábban nem poharakkal teli tálcákkal egyensúlyozott-e. Nem tudhatod, hogy az, aki a gyárban a szalag mellett dolgozik, egy másikban nem épp felsővezetői képzést szervezett-e.

A jó munkatársak, főnök és környezet aranyat ér – Ilyen egy szuper munkahelyhttp://www.life.hu/csalad/20180409-a-jo-munkatarsak-fonok-es-kornyezet-aranyat-er-a-jo-munkahely-ismervei.htmlA jó munkahely sokféle lehet, attól függően, hogy milyen a személyiséged, valamint milyen a munkaköröd. Csend és béke, vagy épp pezsgő, kreatív környezet kell-e ahhoz, hogy a legjobb tudásod szerint elvégezd a feladatodat. Vannak azonban egyetemes jó munkahelyjellemzők, ezeket vesszük most sorra. CsaládOrigoLáthatatlan munka, amiért se pénz, se megbecsülés nem járhttp://www.life.hu/csalad/20190219-lathatatlan-noi-munka-a-csaladban-amiert-se-penz-se-megbecsules-nem-jar.htmlTe is úgy érzed időnként, hogy az otthonod nem feltétlenül a pihenés helyszíne, mert a mosogatóban tornyosuló szennyes edények vagy a porcicák látványa folyamatos teendőket jelentenek számodra? Ha a válaszod igen, ne keseredj el, mert nem vagy egyedül! A láthatatlan munka elválaszthatatlan része a mindennapjainknak. CsaládOrigoAz emberkereskedők a gyanútlan munkavállalókra vadásznakhttp://www.life.hu/csalad/20180627-az-emberkereskedok-a-gyanutlan-munkavallalokra-vadasznak-emberkereskedelem.htmlRengeteg ember keres külföldi, időszakos munkát. Ettől remélik, hogy kifizethetik hiteleiket, megalapozhatják jövőjüket. Sajnos azonban az ilyen álláshirdetések mögött gyakran emberkereskedők állnak. Nem csak a fiatal nők, de a középkorú férfiak is veszélyben vannak. CsaládOrigoA munkahelyi kiégés 5 indikátorahttp://www.life.hu/csalad/20190528-a-munkahelyi-kieges-a-burnout-szindroma-5-indikatora.htmlA munkahelyünkön életünk közel egyharmadát töltjük, így életünk ezen ágában (is) nagy a kiégés, azaz a burnout szindróma kockázata. Most megnézzük, hogy mik azok a legalapvetőbb dolgok, amelyek idáig vezethetnek. CsaládOrigo"Ambiciózus anyuka munkába állna" - szülés után a munkaerőpiacon http://www.life.hu/csalad/20170207-anyasag-es-munka-hogy-mukodhet-egyutt.htmlMagyarországon még mindig tömegek gondolják azt, hogy a nőknek az egyetlen feladatuk az életben a gyerekszülés, és annak a bizonyos női princípiumnak a megvalósítása. Ha pedig egy anyuka szülés után nem alakul át százszázalékos ősanyává, magyarán nem tölt otthon csemetéjével legalább három évet (a legjobb, ha többé vissza sem megy dolgozni), akkor jönnek a károgók, a "minek az ilyennek gyerek" kezdetű kritikákkal. Lassan el kellene már fogadni, hogy minden nő - akárcsak minden férfi - külön individuum, így mindenkinek saját magának kell döntenie az életéről. CsaládThinkstockMi fán terem a nyári diákmunka? - Minden egy helyenhttp://www.life.hu/csalad/20180625-mindent-amit-tudnod-kell-nyari-diakmunka-kisokos.htmlA nyári diákmunka nem csupán a pénzkeresésről szól. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a fiatal rálépjen az önállóság felé vezető útra, betekintést nyerjen a munka világába, jobban megismerje önmagát és kézzelfogható fogalmat kapjon a pénz valódi értékéről. Összeszedtük, hogy mit is kell tudnod szülőként, fiatalként a nyári munkákról? CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.