A hős kutya feláldozta magát, hogy gazdáit kimentse a lángoló házból

Forrás: Twitter/kkuizon -
kutya jack russel terrier család égő ház hős feláldozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Butler család nyugodtan aludt, amikor floridai otthonuk váratlanul kigyulladt. A tűzjelző csak néhányszor sípolt, majd leállt. Ennyi azonban nem volt elegendő, hogy a család felébredjen. Ekkor sietett gazdái segítségére Zippy, a Jack Russel Terrier.

A kistermetű, ám igen okos kutya felismerte a helyzet súlyosságát és dacolva a lángokkal szobáról szobára járva felébresztette a családtagokat. Miután mindenki kimenekült az égő házból, Leroy Butler háztulajdonos ráeszmélt, hogy Zippy még mindig bent van. Hiába próbált azonban visszamenni érte, a lángokban álló házba nem tudott bejutni.

Zippy feláldozta magát, hogy gazdáit kimentse a lángoló házból Forrás: Twitter/kkuizon

A tűzoltók szerint a tűz a ház padlásán kezdődött, de az oka egyelőre nem ismert. Csak miután eloltották a tüzet, tudták kihozni az életmentő kutya tetemét. Feltehetően füstmérgezés végzett vele.

A kutyát 4 évvel korábban fogadta be a család, önfeláldozása egyszerre tölti el őket csodálattal és mély fájdalommal.

Két kutya, akik végigkísértek egy otthonszülést: fotókhttp://www.life.hu/csalad/20180715-otthonszules-ket-kutya-segitett-az-anyanak-vajudni-fotok.htmlA szülés már önmagában is igen sok kérdést felvet, rengeteg véleményütközést idéz meg. Amikor azonban egy várandós nő úgy dönt, hogy gyermekét nem kórházban szeretné megszülni, szinte minden esetben számtalan kéretlen aggódással és tanáccsal szembesül. Nos, ha hiszed, ha nem, az otthonszülést is lehet „tetézni": elég hozzá egy kutya, vagyis kettő. CsaládOrigoA kutyamenhelyeken örökbefogadók igazi angyalokhttp://www.life.hu/csalad/20180216-a-kutyamenhelyeken-orokbefogadok-angyalok.htmlKiskutyát? Először alaposan gondold végig a dolgot. Több szempontot is figyelembe kell venned, hiszen egy kutya nem játék, komoly felelősség, főként, ha „csak” a gyerek miatt tartanál. Természetesen nem mondjuk, hogy ne válassz tenyésztőtől, de érdemes megfontolnod, hogy menhelyről hozz el egy drágaságot. CsaládOrigoGyerekek, akiknek a legjobb barátja egy kutya: tündéri fotókhttp://www.life.hu/csalad/20180313-gyerekek-akiknek-a-legjobb-baratja-egy-kutya-fotok.htmlA gyerekek és a kutyák jó barátok lehetnek, ha megfelelő alapot kapnak hozzá. Sőt, időnként a négylábú kedvencek a legkülönfélébb szerepeket veszik fel, ha a legjobb kis barátjukról van szó: hős, őrangyal, ápoló, pótszülő, lelki támasz... stb. Ismerd meg ezt a szívbemarkolóan kedves oldalukat is. CsaládOrigoKutya az autóban – Utazási tippek, hiszen a biztonság és a kényelem elengedhetetlenhttp://www.life.hu/csalad/20190605-kutya-az-autoban-utazasi-tippek-hiszen-a-biztonsag-es-a-kenyelem-elengedhetetlen.htmlVisszavonhatatlanul megérkezett az igazi jó idő, amire már oly rég vártak a kutyatulajdonosok is. Végre kellemes napsütésben lehet együtt sétálni a vízparton, a közeli erdőkben, birtokba vehetők a nyaralók, és hosszú kilométerek elé nézhetünk egy pihentető nyaralás érdekében. Ezekhez azonban autóba kell ültetni a házi kedvencet. A biztonságos és mindenki számára kényelmes utazás kérdéskörét fogjuk most végigjárni. CsaládOrigoBoldog élet hat gyermekkel – Egy nagycsaládos édesanya vallomásahttp://www.life.hu/csalad/20190901-boldog-elet-hat-gyermekkel-egy-nagycsalados-edesanya-vallomasa.htmlA házaspár sosem tervezett sok gyermeket, életük azonban másként alakult, ők pedig nem is lehetnének boldogabbak. Lucia először egy kisfiúnak adott életet, majd következett egy ikerpár – szintén fiúk -, a harmadik várandósság pedig három lánnyal lepte meg a szülőket. CsaládOrigo3 hónap különbséggel született egy ikerpár, aminek az esélye 1 az 50 millióhozhttp://www.life.hu/csalad/20190828-3-honap-kulonbseggel-szuletett-egy-ikerpar-kazahsztanban.htmlA 29 éves kazah Lillija Konovalova álmában sem gondolta volna, hogy egyszer esik teherbe, de egy éven belül kétszer is szülni fog. Szinte felfoghatatlan dolog történt a kismamával. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.