PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 26-28. között Budapesten rendezik meg a szakmák 2018-as Európa-bajnokságát, a EuroSkills Budapest 2018-at. Pattanásig feszült idegek, bravúros győzelmek, feledhetetlen élmények és látványos ceremóniák: így lehet jellemezni a háromnapos nemzetközi versenyt.
Forrás: https://www.flickr.com/photos/skillshungary/albums

A szakmai versenyek és az egynapos konferencia mellett az esemény nyitó és záró konferenciájáról is érdemes szót ejteni, melyek a Papp László Budapest Sportarénában kerülnek megrendezésre. Szeptember 25-én és 29-én este a showelemekben, meglepetés előadókban és izgalmakban bővelkedő nyitó és záró ceremóniákat a EuroSkills Budapest 2018 Facebook oldalán bárki élőben figyelemmel követheti. A ceremóniák házigazdái Szalay Edit és McMenemy Márk televíziós műsorvezetők lesznek. A nemzetközi eseményt ünnepélyes keretek között Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nyitja meg.

A EuroSkills versenyek különlegessége, hogy minden országból csak a nemzeti versenyen már a legjobbnak bizonyult versenyzők vehetnek részt. Így az esemény szlogenje nem is lehetne más, mint a „Legjobbakra készülj!”. És lesz is mire készülni, hiszen az idei EuroSkills-en 28 ország 530 versenyzője méri össze tudását.

A magyar csapat 26 szakmában száll ringbe az Európa legjobbja címért. Jó eséllyel, hiszen a EuroSkills és a WorldSkills versenyeken a magyarok összesen 11 arany, 12 ezüst, 22 bronz és 42 kiválósági érmet szereztek az elmúlt tíz évben. Az idei csapatban olyan versenyzők mérettetnek meg újra, akik a 2017-ben Abu Dzabiban megrendezett WorldSkills versenyen már kiváló helyezést értek el. A kemény munkával és felkészüléssel töltött hónapok után 3 napban, a nemzetközi zsűri és a több tízezres közönség előtt kell bizonyítaniuk tehetségüket.

Forrás: https://www.flickr.com/photos/skillshungary/albums

A háromnapos rendezvény alatt a szervezők 80 000 látogatóra számítanak. Az ingyenes esemény mindenki számára tartogat érdekességeket, elsősorban a pályaválasztás előtt álló általános iskolások és a szakképzésben tanulók számára, akik megismerhetik, milyen az egyes szakmák jelene és jövője.

A EuroSkills ugyanis sokkal több, mint egy verseny. A rendezvény fő célja, hogy megismertesse és közelebb hozza a fiatalokhoz az Európa-szerte népszerű és keresett szakmákat. Szeptember 27-én a verseny kísérőprogramjaként egynapos konferenciát is tartanak, amelynek fő témaikörei a duális képzés, a digitalizáció/ipar 4.0 és a pályaorientáció lesznek. Így a fesztivál hangulat mellett a szakmai tartalom is garantált.

A szakmák Európa-bajnokságára utazóknak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

További információ az esemény weboldalán, illetve az esemény facebook oldalán található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.