A nő, aki fogyással mentette meg anorexiás lányát

2010.11.22. 8:05

A 30 kilogrammra lesoványodott Ruth Jenkinson élete veszélybe került, amikor orvosai figyelmeztették, hogy szervei bármelyik pillanatban felmondhatják a szolgálatot.

www.dailymail.co.ukBármennyire is könyörgött azonban édesanyja, Dolly, a tizenhét éves kamaszlány, aki hosszú évek óta küzdött az anorexiával, makacsul ellenállt. Mrs. Jenkinson végül elkeseredésében taktikát váltott, és egyezséget kötött a lányával: ha a kilókkal küzdő édesanya kitart az egészséges étrend mellett, és lefogy, Ruth hajlandó újra elkezdeni enni. Ez a megállapodás mentette meg a lány életét.

Mrs. Jenkinson azóta tizenkilenc kilót fogyott, Ruth pedig közel tizenkét kilót szedett fel. "Szokatlan megállapodás volt, de tudtam, hogy valamit tennem kell azért, hogy Ruth újra egyen. Korábban megpróbáltam rákényszeríteni az evésre, de nem vált be. Könyörögni is próbáltam, de az sem segített" - mesélte az édesanya. "Amikor felajánlottam, hogy én lefogyok, ha ő meghízik, ráállt a dologra. És tényleg be is vált. Segített megtervezni a fogyókúrás étkezéseimet, sőt, még néhány ételt is megfőzött. Végül ez mentette meg az életét."

Ruth 13 éves korától küzdött az anorexiával. A 160 cm magas lány testsúlya akkor 60 kg volt, ettől kezdve azonban kihagyta az étkezéseket, és fogyását bő ruhákkal rejtette el, egészen addig, amíg tavaly októberben el nem érte az ijesztő 30 kilogrammot. Orvosai figyelmeztették, hogy bármelyik pillanatban leállhatnak a szervei, és felvették egy táplálkozási rendellenességekre szakosodott klinikára, de Ruth még ekkor sem volt hajlandó enni.

Amikor édesanyja felajánlotta az egyezséget, legnagyobb meglepetésére Ruth azonnal belement. Mrs. Jenkinson 78 kilogrammról 59 kilóra fogyott le, Ruth pedig mostanra elérte a 40 kilogrammot. Elmondása szerint annyira ösztönzőleg hatott édesanyja diétája, hogy elhatározta, mindent megtesz azért, hogy egészséges maradjon.

Egy újabb civilizációs betegség: a fordított anorexiahttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101027-uj-betegseg-szedi-aldozatait-a-forditott-anorexia.html Egy év alatt belehalt az anorexiába a 15 éves lányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20100929-egy-ev-alatt-belehalt-az-anorexiaba-a-15-eves-lany.html 

fogyókúraanorexia