Kísérleti nyúlnak használták a nyolcas ikreket szülő nőt

ikrek kísérlet terhesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nadya Sulemant kezelő termékenységi szakértő kitart azon állítása mellett, hogy az asszony beleegyezett az "emberi kísérleti nyúl" szerepbe azzal, hogy engedélyezte 12 embrió beültetését egy termékenységi kutatás keretében.

Dr. Michael Kamrava azt állítja, Suleman önként vállalta az eljárást, és alá is írta a minden kockázatot felsoroló beleegyezési nyomtatványt. A 33 éves Suleman 2009 januárjában került reflektorfénybe, miután nyolc gyermeknek adott életet. Amerikában rajta kívül csak egy olyan nő él, aki nyolcas ikreket szült.

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

A csecsemők születése után, akik jelenleg a leghosszabb ideig túlélt nyolcas ikreknek számítanak, dr. Kamravát gondatlansággal vádolták Suleman kezelésében. Az orvos a kaliforniai orvosi kamara előtt tagadta azt a vádat, hogy Suleman nem tudott arról, hogy kísérleti alany egy kutatásban. "Hallott róla, megbeszéltük, és önként jelentkezett" - állítja a szakember.

Amennyiben a vizsgálat bebizonyítja, hogy dr. Kamrava súlyos gondatlanságot követett el Suleman és két másik betege esetében, a testület akár meg is foszthatja engedélyétől.

A Beverly Hills-i termékenységi szakértő azt nyilatkozta, sajnálja, hogy 12 embriót ültetett be Suleman méhébe. A szülés híre óriási visszhangot keltett az egész világon, ami magát az orvost is megdöbbentette.

Dr. Kamravát tavaly már kizárták az Amerikai Reprodukciós Társaság sorai közül, a nonprofit szervezet azonban nem tilthatta el hivatása gyakorlásától. A kaliforniai orvosi kamara azonban kedvezőtlen ítélet esetén eltilthatja az orvost hivatásától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.