gyermekkórház jótékonyság bank
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Országos ajándékosztást rendezett a beteg gyerekeknek a K&H.

A K&H gyógyvarázs gyermek-egészségügyi program harmadik éve szervez gyermekkönyv- és játékgyűjtési akciókat. A korábbi években néhány napon keresztül, illetve országszerte 1-4 helyen zajlottak egyszerre a gyűjtések, melyek során több mint 5500 könyv és játék gyűlt össze, 32 kórház gyermekosztálya számára.

A K&H gyógyvarázs program ez év őszén országszerte 22 bankfiókban gyűjtött gyermekkönyveket és játékokat a kórházban fekvő kis betegeknek. Az 1 hónapos gyűjtési akció során összegyűlt több mint 5200 db ajándékot 22 kórház gyermekosztályán osztják szét, így még karácsony előtt számos gyermek részesülhet a meglepetésekből. A K&H Csoport így kíván tenni azért, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak, visszatérhessenek családjukhoz, és újra teljes életet élhessenek. A két budapesti fiókban gyűjtött játékokból három fővárosi gyermekgyógyító intézmény részesül, köztük a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, ahol december 15-én a K&H bank mellett Barabás Éva is segédkezett az ajándékok átadásában.

"Intézetünk a hazai szívbeteg gyermekek gyógyításának centruma. Az ellátás a terápia minden lehetőségére kiterjed, amit a világon végeznek, beleértve a szívtranszplantációt is. Magyarországon évente körülbelül 6-700 szívbeteg gyermek születik, a legenyhébb elváltozástól az igen komplexig bezárólag, akiknek harmadával már nagyon korán foglalkozni kell. Ez a megfigyeléstől a nagy kockázatot jelentő szívműtétig terjed. A gyermekek szívbetegségének gyógyításával hazánkban 60 éve foglalkozunk, 10 éve ebben a szép és korszerű intézetben. Eredményeink birtokában elmondhatjuk, hogy a betegek gyógyításában az európai élvonalban vagyunk. A gyermekeknek és szülőknek sok nehéz pillanatot kell megélniük és elviselniük az itt-tartózkodás alatt. A Gyermekszív Központ minden dolgozója erejével és lehetőségével próbálja a körülményeket barátságossá tenni, és a gyógyítás napjait megkönnyíteni. Az ünnepek, így különösen karácsony előtt még nehezebben telnek a gyógyulás napjai, s minden, ami ezt megkönnyíti, az segítséget ad" - mondta Dr. Oprea Valéria, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának osztályvezető-helyettes főorvosa.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a K&H gyógyvarázs program a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben járt, hiszen 2007-ben a Gyermekszív Központ 4.999.200 forint értékben kapott műszertámogatást, 2009-ben pedig a K&H Bank dolgozói járultak hozzá ajándékaikkal a kórház kis betegeinek gyógyulásához.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.