Meghalt az első H1N1-ben szenvedő beteg Magyarországon!

H1N1 Magyarország meghalt vírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újinfluenza-fertőzés okozta egy 38 éves férfi halálát, ő a H1N1-vírus ez évi első áldozata Magyarországon - jelentette be Csohán Ágnes, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) osztályvezető főorvosa szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A férfi, aki az év első hetében vesztette életét, úgynevezett rizikócsoportba tartozott, kórosan elhízott volt. Nem kapott védőoltást, és viszonylag későn fordult orvoshoz, a kórházba kerülését követően néhány napon belül meghalt - mondta Csohán Ágnes.

iStockPhoto
iStockPhoto



Paller Judit országos tisztifőorvos szerint felgyorsultak az események, nagyon hamar a H1N1-vírus járványméretű jelenlétéről számolhatnak be Magyarországon. "Magyarországon a múlt év 52. hetében csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma. Ehhez képest viszont az év első hetében a duplájára nőtt a megbetegedések száma, mintegy 12 600 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez még a járványos küszöb alatt van, az ugyanis egy héten belül 15 ezer megbetegedést jelent."

Az influenza, illetve az influenzaszerű tünetek miatt a kórházi felvételek száma is megkétszereződött. Jelenleg 40 embert ápolnak ilyen tünetekkel kórházban. Nyolc új beteg részesült intenzív ellátásban, és hét embernél volt szükség gépi lélegeztetésre. Az intenzív ellátást igénylő betegek nagy része felnőtt volt.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) adatai szerint az első héten megerősített 19 új esettel együtt a fertőzöttek száma 28-ra nőtt.

A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet a védőoltás fontosságára. Azoknak a rizikócsoportba tartozóknak, akik az előző szezonban is beoltatták magukat, mindenképpen ajánlják, hogy ismételjék meg az oltást.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Korábban





http://origo.hu/images/life/h1n1/h1n1_life.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.