Capgras-szindróma - Segítség, a férjembe bújt egy idegen és meg akar ölni!

hallucinál agyvérzés skizofrénia drogfüggőség pszichés betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy a farsangi bulin elsőre nem ismerjük fel a pingvinben a legjobb barátnőnket, az egy egészen vicces dolog. Az viszont már cseppet sem az, hogy vannak betegek, akik nemhogy nem ismerik fel rokonaikat, barátaikat, de úgy érzik, egy ideje valaki más helyettesíti őket.

A gyanútlan férj este besétál a hálószobába, bekapcsolja a tévét, és a felesége mellé fekszik. Illetve csak feküdne, mert az asszony ekkor minden ok nélkül felsikolt, segítségért kiált, sír, és levegő után kapkodva kérdezi az értetlenül tébláboló férfitől: "Ki maga? És mit csinált a férjemmel?" Aztán kikergeti hites urát a szobából, elbarikádozza magát, és rémülten felfegyverkezik, hogy hatástalaníthassa a támadót, ha az esetleg visszatérne a tett színhelyére. A bizarr jelenet simán megállná a helyét egy pszicho-thriller előzetesében. Itt azonban nem hollywoodi sztoriról, hanem egy ritka pszichés betegségről van szó.

Istockphoto
Istockphoto



A férjem bőrébe bújt egy ellenséges idegen




Gyógyulj, Segítség, valaki a rokonaim bőrébe bújt!
Gyógyulj, Segítség, valaki a rokonaim bőrébe bújt!



Agyvérzés, skizofrénia, drogtúladagolás a kísérő tünete




Istockphoto
Istockphoto




Gyógyulási esélyek





Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Cotard-szindróma: Emberek, akik azt hiszik, hogy már nem élnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110111-cotardszindroma-emberek-akik-azt-hiszik-hogy-mar-nem-elnek.htmlStendhal-szindróma - Emberek, akik műalkotás hatására önkívületi állapotba kerülnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110117-stendhalszindroma-emberek-akik-mualkotas-hatasara-onkivuleti-allapotba-kerulnek.htmlÍgy öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.html26 kilóra fogyott és meghalt a híres modell! Videóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101231-26-kilora-fogyott-es-meghalt-a-hires-modell.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.