Székletátültetéssel gyógyítható egy halált is okozó betegség

átültetés emésztőrendszer bélrendszer transzplantáció széklet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legvégső esetben rendkívül szokatlan és emellett visszataszítónak ható kezelést is választhatnak egy bélbaktérium okozta, akár halált is eredményező heves hasmenés és visszatérő bélgyulladás kezelésére az orvosok: egészséges emberek székletét ültetik át a páciens emésztőrendszerébe.

A Clostridium difficule nevű baktérium által kiváltott problémák kezelése során az egészséges ember ürülékében lévő jótékony baktériumok bekerülnek a beteg emésztőrendszerébe, és elfojtják a kórokozókat. A kezelés nem költségesebb, mint egy béltükrözés. Számos, szaklapokban és szakmai kongresszusokon dokumentált eset bizonyítja, hogy a székletátültetés sok páciensen segített már.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Akárcsak egy szervátültetés


Egyelőre nem létezik bevett módszer



Hónapokig tartó antibiotikumkúrát lehet az új eljárással orvosolni




A székletátültetés nem új keletű dolog







Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Cotard-szindróma: Emberek, akik azt hiszik, hogy már nem élnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110111-cotardszindroma-emberek-akik-azt-hiszik-hogy-mar-nem-elnek.htmlStendhal-szindróma - Emberek, akik műalkotás hatására önkívületi állapotba kerülnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110117-stendhalszindroma-emberek-akik-mualkotas-hatasara-onkivuleti-allapotba-kerulnek.htmlÍgy öregszik a pasik péniszehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110107-igy-oregszik-a-pasik-penisze.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.htmlInjekciós tűvel akart rabolni egy férfi - HIV-fertőzöttnek mondta magáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110124-injekcios-tuvel-akart-rabolni-egy-ferfi-hivfertozottnek-mondta-magat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.