Fantasztikus találmány! Belélegezhető ételekkel táplálkozunk a jövőben!

torta szaglás jövő étel futurisztikus tanulmány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"A fejem egy akvárium felett, a számban egy üveg szívószál. Füstgomolyag borítja el az arcomat, és citromtorta íze kavarog a szám körül. Ez azonban nem egy nagy, kalóriadús tortaszelet egy tányéron: belélegezhető citromtorta" - Laura Powell szubjektív beszámolója egy érdekes találmányról.

"Ahelyett, hogy megennénk a tortát egy futurisztikus gépen, az ún. Le Whaf-on pumpálják át, amely úgy néz ki, mint egy jósgömb és egy aranyhalas akvárium keresztezése. Ez a citromtorta pedig nem háromszögletű szeletként, hanem gomolygó füstként jelenik meg. Eleinte meleget és szárazságot érzek a számban, aztán amikor a füstben lévő cseppecskék leülepednek, kivehetővé válnak a különleges ízek."

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Talán őrültségnek hangzik, de a Le Whaf az előrejelzések szerint az étkezés jövője lehet. Laura Powell azért utazott Párizsba, hogy kipróbálhassa a világon létező két Le Whaf készülék egyikét.

"A legjobb a dologban az, hogy a szippantások nem tartalmaznak kalóriát, vagyis bármennyit fogyaszthatunk belőle anélkül, hogy meghíznánk. A csodálatos szerkezetet a Harvard Egyetem aeroszolokkal foglalkozó tudósa találta fel, akit gyakrabban hasonlítanak Willy Wonkához, mint Einsteinhez."

"Képzeljen csak el egy olyan éttermet, ahol nem ücsörgünk, hanem fel-alá járkálunk" - magyarázza izgatottan Edwards professzor. "Ahelyett, hogy megesszük az ételeket, belélegezzük, miközben a különböző ízekkel átitatott szobákat rójuk. Az egyikben zeller, a másikban sült hús, aztán húsos pite."

www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk

Edwards professzor eltökélten állítja, hogy füstös edénykéjét már idén ősszel alig 85 fontért meg lehet kapni Franciaországban, aztán hamarosan az egész világon el fog terjedni. A Le Whaf ideális fogyókúrázóknak, mivel tíz perc szipákolás mindössze 200 kalóriát termel. Nem beszélve arról, hogy jó móka is, és nagyszerű beszélgetésindító. "Olyan, mintha alkoholos italokat kortyolgatnánk anélkül, hogy becsípnénk."

Sajnos a beszámoló nem szólt arról, hogy a belélegezhető ételtől jól lehet-e lakni, vagy csak az ízek érzékeltetésére képes a futurisztikus gép.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.