Életveszélyben Gábor Zsazsa az elfertőződött lába miatt

díva amputáció Gábor Zsazsa szélütés láb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gábor Zsazsának magas láza van, folyadék gyűlt fel a tüdejében, amit valószínűleg lábsebének elfertőződése okozott. A színésznő nem ismer fel senkit, és nem emlékszik semmire - közölte Frédéric von Anhalt német herceg, a magyar származású egykori színésznő és szexszimbólum férje kedden. Gábor Zsazsa vasárnap tölti be a 94. életévét.

Gábor Zsazsa Los Angeles-i otthonában kedden lett rosszul: reggeli után vért köhögött fel, ezért férje azonnal kihívta a mentőket. Az idős dívát a Kaliforniai Egyetem kórházába, a Ronald Reagan UCLA Medical Centerbe szállították, ahol az orvosok megpróbálják stabilizálni az állapotát.

AFP
AFP


Az amputáció óta amnéziában szenved

Január közepén Gábor Zsazsa jobb lábszárának háromnegyed részét amputálni kellett, mert egy elfertőződött seb üszkösödni kezdett. Az orvosok közlése szerint a seb elfertőződött, s ez okozza a magas lázat. Mivel az amputáció óta nem ismer fel senkit és nem emlékszik semmire, az orvosok azt gyanítják, hogy kisebb szélütést kapott a műtét során.

Júliusi csípőműtéte óta a magyar származású színésznő számos alkalommal szorult kórházi kezelésre. Egyszer már az utolsó kenetet is felvette, de azután javult az állapota. Gábor Zsazsa tolószékbe kényszerült, miután 2002-es autóbalesetében részlegesen megbénult. 2005-ben ugyancsak szélütést szenvedett.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Már a luxusvillát is árulják

A megnövekedett orvosi költségek fedezése céljából kénytelen volt áruba bocsátani Los Angeles-i luxusvilláját a házaspár. A gyógykezelések költségei már elérik a havi 21 ezer dollárt, amellett havi 35 ezer dollárba kerül a fényűző ingatlan fenntartása és a jelzáloghitel törlesztése. A házaspár 28 millió dollárt remél a Bel Air negyedben lévő 2000 négyzetméteres villáért.

Gábor Zsazsa 1936-ban Magyarország szépe volt, majd az Egyesült Államokba emigrált. Színésznőként lett ismert Amerikában: sok televíziós szerepe volt, és tucatnyi mozifilmben, például az 1952-es Moulin Rouge-ban és Orson Welles klasszikussá vált 1958-as filmjében, A gonosz érintése című drámában is játszott.

Később a társasági élet híres alakja lett, nem utolsósorban azért, mert kilencszer kötött házasságot. Férje volt Conrad Hilton szállodamágnás és az Oscar-díjas George Sanders színész is. Frederic von Anhalttal 1986-ban házasodott össze.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Amputálni kell a híres színésznő lábát!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110103-amputaljak-gabor-zsazsa-jobb-labanak-egy-reszet.htmlAmputálták Gábor Zsazsa jobb lábának nagy részéthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110115-amputaltak-gabor-zsazsa-jobb-labanak-nagy-reszet.htmlA férfi, akinek összevarrták a két lábát - fotóhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110126-orvosi-csoda-a-kinai-ferfi-akinek-osszevartak-a-ket-labat.htmlKét lábát veszítette el a 16 éves lány agyhártyagyulladás miatthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101126-ket-labat-veszitette-el-a-16-eves-lany-agyhartyagyulladas-miatt.htmlBalesete után a lábához varrták a 9 éves kislány kezét, hogy megmentsékhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101122-balesete-utan-a-labahoz-varrtak-a-9-eves-kislany-kezet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.