Dopeman édesanyja a sorozatrablásról: "Volt, akit a vasalójával égettek halálra"

Dopeman rablógyilkosság nagyszülők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Január elején saját lakásukban brutálisan megkínozták és kirabolták Dopeman nagyszüleit. A nagypapa nem sokkal ezután elhunyt, pár nappal ezelőtt pedig a nagymama is belehalt sérüléseibe. A rapper édesanyja beszélt a Borsnak az átélt borzalmakról.

"Szinte haldoklom a fájdalomtól, még mindig nem tudom felfogni az egészet. Talán az idő segít, de a saját bőrömön tapasztalom, milyen lassan múlnak az órák, a napok. Ha a hírekben hall ilyet az ember, azonnal próbálja elhessegetni a gondolatot, hogy hasonló vele is megtörténhet. Keresem az okokat, a miérteket. A családdal mi már szerettük volna korábban elhozni őket abból a házból, ahol leélték az életüket, de anya mindig azt mondta, hogy idős fát már nem szabad átültetni" - mondta el a Borsnak Dopeman édesanyja.

Virágvölgyi István [origo]
Virágvölgyi István [origo]



Az utóbbi időben másokat is megtámadtak Erzsébeten. Két hónap alatt hat, egymással összefüggésbe hozható rablás történt. A rapper édesanyja, Hédi, elmondása szerint amikor a rablótámadás után megérkezett a szülői házhoz, szinte sokkot kapott a látványtól.

"Szólt is az egyik helyszínelő a másiknak, hogy miért engedtek oda. Szétverték a parkettát, csurom vér volt a fal, szörnyű érzés volt, amikor a saját kezünkkel kellett lemosnunk... Több mint két órán át kínozták a szüleimet, élvezték a szenvedésüket. Apu derekát feketére rugdosták, a fejét több helyen betörték, a kezéről csontig levágták a húst. Négy éve agyvérzése volt, ennek következtében nem emlékezett a történtekre, magához térve azt kérdezte, mi történt és hova lett a keze. Édesanyámnak is betörték a fejét, csikkeket nyomtak el rajta, ő azonban erősebb volt, ám amikor megtudta, hogy apu meghalt, szó szerint megszakadt a szíve. Az orvosok azt mondták, hogy ilyen sérülésekbe egy fiatalabb ember is belehalt volna. Valószínűleg ugyanezek a rablók garázdálkodnak a környéken, idős emberekre vadásznak. Ha jól tudom, édesanyám volt a negyedik halálos áldozatuk ezeknek a gyilkosoknak, volt, akit a vasalójával égettek halálra" - mesélte elkeseredetten az énekes édesanyja.

Az édesanya elmondása alapján Dopeman nagyszülei idős emberek voltak, de imádtak élni.

"Apu tanította meg Laciékat úszni, autót vezetni. Példamutató, boldog házasságban éltek 1943 óta, nehéz, de gyönyörű életük volt, egyszerűen méltatlan hozzájuk ez a halál."

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.